Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 01. 07:56, csütörtök | Helyi
Forrás: (x)

A home office előnyei

A home office előnyei

A Magyarországon is jelen lévő multicégek előszeretettel csábították magukhoz a legjobbakat azzal, hogy bizonyos időnként az otthoni munkavégzés lehetőségét kínálták.

Ez korábban többnyire havonta, hetente egy-két napot jelentett.A járvány kezdete óta, és különösen a karantén heteiben a legtöbb magyar cég átértékelte a home office-hozzáállását. Ma már nem extra szabadságot és munkakerülést látnak benne, hanem egy olyan juttatást, amellyel még spórolhatnak is. Nézzük, milyen extra előnyökkel jár a home office munkavállalói szemmel!

Spórolunk

Mikor először belegondolunk, a home office miatt több költségtételt is megspórolunk:

- a beutazás költségeit (bérlet, benzin),
- a ruházkodás kölségeit (kevésbé használódnak el munkaruháink).

Az igazi megtakarítás természetesen az idő, hiszen nem kell olyan korán kelnünk, megspóroljuk a kapkodós reggeliket, a félálomban sminkelést, a buszozás hosszú perceit. Főleg ez utóbbi sokaknak akár napi két szabad órát is jelenthet!

Egyéb előnyök

A fentiek mellett ugyan keletkeznek extra költségeink, de számos olyan előnyünk is válik a helyzetből, amelyre elsőre talán nem is gondoltunk.

- Nagyobb bizalmat kapunk: Ez főleg azoknak lesz komoly változás, akik főnöke gyakran mikromenedzselte munkájukat. Ezt online elvégezni nehéz lesz, így sokkal komolyabb bizalmat kapunk majd vezetőnktől.

- A legtöbb cég ilyenkor biztosít laptopot, vagy segít, hogy otthoni számítógépünket úgy fejlesszük, hogy azon fussanak a munkánkhoz alapvetően szükséges, eredeti programok.

- Nagyobb szabadságot kapunk a nyomtatás terén is. Emiatt érdemes olyan nyomtatót beszerezni, amely a céges és otthoni igényeinket egyszerre elégíti ki. Erre remek példa a HP OFFICEJET sorozata, és az ahhoz tartozó HP OFFICEJET PRO 6230 patron. Egy saját nyomtató már 15 ezer forinttól kapható, míg a hozzá való patronok 4-5 ezer forint környékén szerezhetőek be.

- Az utazás és az irodai munka során sokat mozgunk. Ez ugyan nem számít sportnak, de a lépésszám így is nő. A home office során ugyan általában kevesebb a mozgás, de ezt bárkimikor ellensúlyozhatjuk egy kis otthoni sporttal. Számtalan online edzésprogram érhető el ingyenesen - használjuk őket bátran!

A fentiek alapján érezhető, hogy sokan lesznek, akiknek ugyan elsőre szokatlan lesz az otthoni munka, de hosszútávon élvezni fogják számtalan előnyét. Ráadásul így a családi fotókat sem kell titokban kinyomtatnunk. Apropó, ha erre keresnénk megoldást, a Canon Pixma-sorozata költséghatékony és pont ezt tudja - a hozzá való CANON PIXMA TS3351 patron pedig remek fenntartást garantál.

A fotó forrása: Africa Studio / Shutterstock.com

Címkék: előny, home office

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT