Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Január 15. 17:37, péntek | Helyi
Forrás: mti/Fotók: MTI/Máthé Zoltán

Átadták az új buszpályaudvart Dorogon

Átadták az új buszpályaudvart Dorogon

Átadták Dorog új buszpályaudvarát pénteken a város vasútállomása mellett. A 360 járatot kiszolgáló létesítménnyel intermodális közlekedési csomópont jött létre, közvetlen vasúti átszállással.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: az új vasúti átszállópontot évente 116 ezer buszjárat érinti, így az mintegy négymillió utasnak biztosíthat csatlakozást a vasúti közlekedéshez.

Hozzátette, a vasútállomás megközelítését biztosító út kiépítésével lehetőség nyílt arra, hogy az autóbuszok közvetlenül a vágányokig vihessék az utasokat. A felújított vasútállomás előterében mindkét irányból három autóbusz-megállóhelyet létesítettek.

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta, a MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködéssel egységes, utasbarát közösségi közlekedési rendszer jön létre, 2022-ig közös menetrend és közös jegyrendszer létrehozását tervezik.

Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítási és korszerűsítési munkálatai 2016 nyarán kezdődtek meg. A beruházás keretében 51 kilométer hosszan villamosították a pályát. Dorog mellett Esztergomban is a vasútállomás közelében alakítottak ki buszpályaudvart, valamint számos állomást tettek kényelmesebbé, biztonságosabbá.

Az igazgató hozzátette, a Budapest-Esztergom vonalon hat év alatt hétszeresére nőtt a forgalom, az utasok száma évente meghaladja az ötmilliót, ezért további P+R parkolók építését tervezik.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, többéves folyamat eredménye, hogy ma már Dorogról és Esztergomból is egy óra alatt el lehet érni a budapesti Nyugati pályaudvart, ezzel 21. századi közlekedés jött létre a térségben.

Tittmann János, Dorog független polgármestere elmondta, a beruházás része volt az autóbusz-pályaudvar környezetének városrehabilitációja, a település egy elhanyagolt részét sikerült megújítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT