Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 24. 11:07, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: katasztrófavédelem

Az apa szerint meglökhették a kocsit és ezért halt meg lánya a Dobogókői úton

Az apa szerint meglökhették a kocsit és ezért halt meg lánya a Dobogókői úton

Kideríti, hogy mi okozta lánya halálát – ezt nyilatkozta a Dobogókői úti halálos baleset áldozatának édesapja. Az már kiderült, hogy a balesetet szenvedett mindkét kocsi egy autós találkozón vett részt.

Halálos baleset történt Esztergom külterületén a Dobogókői úton Pilisszentlélek felé október 14-én 20 óra 53 perckor. Két jármű tisztázatlan okból a 25-ös kilométerszelvénynél jobbra letért az úttestről – írtuk az esetet követően.

Az elől haladó jármű fának ütközött, majd a tetejére borult. A kocsiban hárman utaztak, ketten könnyebben megsérültek. A harmadik utas a járműbe szorult, az esztergomi hivatásos tűzoltók emelték ki eszméletlen állapotban. A gyors beavatkozás és újraélesztés ellenére a Honda 25 éves női utas életét vesztette. A mögöttük érkező BMW-t vezető férfi kartörést szenvedett információk szerint.

Az esetet követően a Blikknek nyilatkozott az elhunyt lány édesapja, akinek felesége halála után néhány évvel, most lánya elvesztésével kell megbirkóznia.

Mint a lapnak elmondta: a helyszínen nem volt féknyom, szerinte pedig erre az is lehet a magyarázat, hogy a BMW esetleg meglökte a Hondát. A nyomozás azonban ezt egyelőre nem tisztázta.

„Nem baleset történt. Éppen ezért szeretném, ha a rendőrség nemcsak balesetként vizsgálná a történteket” – hangsúlyozta a Blikknek Móricz János.

Az egyetlen lányát is elvesztő édesapa azt állítja, hogy gyermeke és a Hondát vezető barátnője, B. ismerőse ült a BMW kormányánál. Az apa szerint B. előző nap visszautasította a fiút, aki kapcsolatot akart kezdeni a lánnyal.

A rendőrség azt korábban megerősítette, hogy a két kocsi ugyanott hajtott le az útról. Az egyenruhások jelenleg halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást.

A balesetet szenvedett mindkét autó egyébként az Éjszakai veretés Dobogókőn című autós találkozón vett részt a tragédia előtt.

Ez már az ötödik ilyen esemény volt, melyen a résztvevők az éjszaka közepén Dobogókő és az esztergomi Bazilika között autózgattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.