Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 18. 11:36, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Bajnokok Ligája győztes pólóssal erősítenek az esztergomi vízilabdások

Bajnokok Ligája győztes pólóssal erősítenek az esztergomi vízilabdások

Sikeres évet zárt a Rendes Esztergomi Vízilabda Sportegyesület, mely újult erővel és egy BL-győztes pólóssal vág neki az újabb évnek.

Mint Rendes Csaba, alapító-vezető kifejtette: a 2017-re kitűzött célokat sikerült teljesíteni. Az év legfontosabb feladata a stabil létszám megteremtése volt, ami lehetővé tette, hogy egy korosztályt elinduljon a bajnokságban.

„Egyesületünk évről-évre építkezik! Az első két évben a toborzások, a nyári táborok mind-mind azt a célt szolgálták, hogy a vízilabda alapjait újra megteremtsük Esztergomban” – tette hozzá Rendes Csaba.

A 2017-2018-as Bajnoki évadot már komoly szakmai munka jellemzi, amit mi sem támaszt alá jobban, minthogy Bajnokok Ligája győztes vízilabdázó, Bereczki Miklós vállalta el az esztergomi utánpótlás irányítását.

Bereczki Miklós 1981-1989 között a Központ Sportiskolában (KSI) kezdett vízilabdázni, amely a korszak legjobb nevelőegyesülete volt, Dömötör Zoltán vezetésével. 1990-2004 között érte el a legjobb eredményeit, az egyesületet akkoriban Budapest Spartacusnak, majd a Spartacus-Honvéd fúzió után Budapest Honvédnak hívták, aztán a fő szponzornak köszönhetően Domino-BHSE lett a neve.

fotó: waterpolo.hu

Eredményei:
1 Magyar Kupagyőztes (1999)
2 Magyar Bajnok (2001, 2002, 2003, 2004)
3 Bajnokok Ligája II. hely (2002, 2003)
4 Bajnokok Ligája I. hely (2004)
5 Strandvízilabda négyszeres bajnok

Ezt követően több évet élt és játszott Olaszországban, tavaly pedig a Masters VB-n Budapesten, a 35+-os kategóriában aranyérmet nyert.

Edzőként is komoly múlttal rendelkezik. Utánpótlás csapatoktól egészen OB I-es együttesek irányításáig van tapasztalata, ráadásul játékvezetőként is tevékenykedik. Ahogy Rendes Csaba fogalmazott: bátran állíthatjuk, hogy élete a vízilabda!
„Óriási megtiszteltetés a fiatal egyesületünknek, hogy egy ilyen sikeres játékost, illetve edzőt tudhat a szakmai stábjában” – fűzte hozzá.

Nagyon szerencsés helyzetben vannak az esztergomi és környékbeli gyerekek, ritka lehetőségben van részük, hiszen országos és világbajnok edzők keze alatt tanulhatnak meg úszni, illetve sajátíthatják el a vízilabda minden mozdulatát.

A csapat rövid távú célja: hogy jobban összeszokjanak a játékosok, fizikailag és technikailag erősödjenek, fejlődjenek, illetve az Észak-Kelet Liga Kupában szereplő alakulat munkájának segítése a tisztes helytállás reményében, valamint a fiatalabb korcsoportok felkészítése a bajnoki szereplésre.

A csapat közép távú tervei között szerepel, hogy több korosztályos együttest tudjon elindítani a bajnokságokban! Idéntől emelt óraszámban zajlanak a REVSE edzései két csoportban Vízilabda előkészítő, illetve Haladó csoportban az esztergomi Szent István Strandfürdőben.

Fotók: REVSE facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.