Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 08. 04:53, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Betört, majd hazudott, de végül lebukott társával együtt

Betört, majd hazudott, de végül lebukott társával együtt

Lopás és a hamis vád miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik Nyergesújfalun törtek be ismerőseik otthonába.

Két férfi 2019. augusztus 21. előtti napokban többször tartózkodtak a sértett nyergesújfalui albérletében. Így a vádlottak megtudták a sértett munkabeosztását, valamint tudomást szereztek a lakásban található értékről is, ezért megbeszélték, hogy onnan lopni fognak – közölte szerdán közleményében az ügyészség.

Az egyik férfi 2019. augusztus 21-én délelőtt behatolt a lakásba úgy, hogy a zárt bejárati ajtót vállal benyomta, majd onnan a sértett és élettársa értéktárgyait összesen közel 185 ezer forint értékben kivitte, miközben a társa a lépcsőházban figyelt.

A nyomozó hatóság a lakás ajtaját vállal benyomó férfit 2019. augusztus 27-én gyanúsítottként hallgatta ki a lopás bűntette miatt. E során a férfi valótlanul azt állította az őt kihallgató nyomozónak, hogy a lopást egy, a kihallgatáson név szerint azonosított másik barátja javaslatára közösen követték el oly módon, hogy a bezárt ajtót ő maga döntötte be vállával, majd a lakásba a barátja ment be és hozott ki értéktárgyakat.

Végül kiderült, hogy a barátját valótlanul kívánta gyanúba keverni és az is, hogy ki volt a lopásban a valódi bűntársa.

A lopás miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség június 15-én emelt vádat a két férfival szemben, mindkét elkövetővel szemben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt, a bírósági eljárás folyamatban van.

A hamis vád bűntette miatt külön eljárás indult, ebben az ügyészség június 26-án ugyancsak vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbírósághoz, a vádiratban a két ügy egyesítését indítványozta.

Az ügyészség a hamis vád bűntette miatt benyújtott vádiratban indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Éjszakai akciót tartottak a rendőrök Esztergomban

Elítélték a több mint 50 millió forintnyi cigit csempésző nőt

Elítélték a motorossal ütköző gondatlan sofőrt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT