Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Február 03. 08:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Buli után kifosztotta alvó barátnőjét

Buli után kifosztotta alvó barátnőjét

Kifosztás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt az esztergomi bíróság elítélte azt a nőt, aki szilveszteri mulatság közben az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét lopta meg.

Az ügyészség súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést.

A vádlott a sértett testvérek dorogi lakásában tartózkodott 2018. december 31-én, az egyik sértett vendégeként a szilvesztert a lakásban töltötte, együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak. A másik sértett nem tartózkodott a lakásban, az ő szobájának ajtaja azonban nem volt kulcsra zárva – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a nő hajnalban felébredt, kihasználta, hogy a barátnője még alszik, ezáltal védekezésre képtelen állapotban van és az ágya melletti kisasztalról eltulajdonította annak 26990 forint értékű mobiltelefonját, valamint a bejárati ajtó melletti televízióállvány mellé letett táskájából a sértett 18 ezer forintját.
Ezt követően a vádlott átment a másik szobába és onnan a szekrényből ellopta a távollevő sértett márkás parfümjét, neszesszerét, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás női ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A távollevő sértettől eltulajdonított tárgyak összértéke: 57394 forint.

Az eltulajdonított tárgyak közül a vádlott lakóhelyén a hatóság lefoglalt és a sértettnek visszaadta a virágmintás dobozt a benne lévő ékszerekkel, ezzel a lopási kárból megtérült 32645 forint. A vádlott a mobiltelefont 10 ezer forintért értékesítette.
A bíróság a büntetővégzésben a vádlottal szemben 150 óra közérdekű munka büntetést, valamint 4749 forint összegű vagyonelkobzást szabott ki. A büntetővégzéssel szemben az ügyész a vádlott terhére, súlyosítás, azaz végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre elítélés végett tárgyalás tartását kérte.

Az elsőfokú bíróság a 2021. február 2-án megtartott tárgyaláson az elkövetőt ugyancsak 150 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, ezért az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre elítélésért jelentett be fellebbezést – tette hozzá a vádhatós.

Korábbi cikkek:

Idén elkezdődik az Esztergomot az M1-essel összekötő út építése

Saját édesanyját ütötte ököllel

Majd 20 éve az esztergomi főiskolán – VIDEÓ

Címkék: ítélet, barátnő, , tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT