Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 21. 07:37, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egy 13 évesre támadott és okozott neki sérülést

Egy 13 évesre támadott és okozott neki sérülést

Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen az Esztergomi Járási Ügyészség.

A vádlott 2018. november 19-én 14 óra 45 perc körül bajóti lakóhelyéről Nyergesújfalura indult, az út mentén stoppolni kezdett. Ekkor a szemközti buszmegállóba érkező iskolai buszjáratról több kiskorú tanuló szállt le, köztük a 13 éves sértett. Három társával a buszmegálló közelében még beszélgetett, közben játékosan lökdösődtek a gyerekek, mindezt pedig észrevette az úttest túloldalán álló vádlott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a sértett néhány perc elteltével elköszönt társaitól, hazafelé indult, ekkor azonban a vádlott az úttesten átment, és hátulról lendületből megtaszította sértettet, aki a lökéstől fejjel a közeli épület betonfalának, majd a járdára esett. A vádlott a lökést követően megjegyezte sértettnek, hogy „miért kell lökdösődni”, majd visszatért az úttest túloldalára.

Az esés következtében gyerek a fejbőrén mintegy 10 centiméteres vérző sérülést, valamint baloldali térdkalácsa felett mintegy két centis felületes horzsolást szenvedett el. A sérülések 8 napon belül gyógyulók, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A vádlott magatartása a kiskorú sértettben és társaiban riadalmat, félelmet keltett.
Az ügyészség a vádiratban indítványt tett ara, hogy a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat, továbbá a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.