Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 17. 11:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egy sor bűncselekmény miatt ítélték el a zaklató anyát és fiát

Egy sor bűncselekmény miatt ítélték el a zaklató anyát és fiát

Rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő esztergomi nő és a szintén letartóztatásban lévő fia ellen az ügyészség.

A vádlottak a sértettet és családját hónapokon keresztül zaklatták, a sértett járművét festékkel leöntötték, udvarukba elpusztult macskát dobtak, az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festettek – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a vádlottakban ismeretlen okból azt gondolták, hogy a sértett „hekkerkedik” ellenük, az interneten „mocskolja” őket. A vádlottakban ez a téves feltevés egyre jobban elhatalmasodott, meghatározóvá vált, és ezért elhatározták, hogy azt megbosszulják a sértetten. Ennek érdekében 2018 május végétől kezdődően 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett munkahelyén, egy esztergomi üzletben és ott az elsőrendű vádlott szidalmazta, fenyegette a sértettet, jellemzően ribancnak nevezte. Elsőrendű vádlott két ismert közösségi oldalon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében, adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, ily módon is megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Az elsőrendű vádlott 2019. január 17-én délelőtt a sértett lakóházánál megjelent és az udvarban parkoló kocsit festékkel leöntötte, au autó közelébe pedig egy elpusztult macskát, valamint két papírlapot is bedobott, amelyre újságból kivágott színes betűkből fenyegető tartalmú üzenet volt ragasztva. A másodrendű vádlott 2019. február 16-án délután a sértett lakóhelyénél, az udvarba egy átlátszó korsót dobott be, abban szőke színű hajszerű kóccal, valamint mintegy kétmaréknyi ötforintos pénzérmét. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra és az ingatlan kerítésére pedig több horogkeresztet festett, és az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe. A másodrendű vádlott a rongálással 2 769 309 forint összegű kárt okozott a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Az Esztergomi Járásbíróság az elsőrendű vádlott nőt, és a másodrendű vádlott férfit is, egyezően végrehajtásában 5-5 évi próbaidőre felfüggesztett 2-2 év fogházbüntetésre ítélte, továbbá kötelezte a férfit, hogy a sértett részére kártérítésként fizessen meg 2 769 309 forintot.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik azonban fellebbezést jelentettek be. A másodfokú bíróság a vádlottak és a védők fellebbezését elbírálva az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerős.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.