Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Július 02. 07:38, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Egyezséget kötött a környéket fosztogató sorozatbetörő

Egyezséget kötött a környéket fosztogató sorozatbetörő

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről azzal a bicskei elkövetővel, aki tizenöt ingatlanba tört be.

A vádlott a lopásokat tizennégy megyei településen, 2017. november 24. és 2018. március 16-án között követte el, az ingatlanokból ékszereket, karórákat, csokoládét, és készpénzt vitt el – közölte az ügyészség.

A legutolsó alkalommal vádlott 2018. március 16-án 9 óra és 23 óra 11 perc közötti időben egy dorogi családi házba az ablak betörése révén jutott be, onnan 307 400 forint értékben tulajdonított el különféle ékszereket, közben a behatolással 50 ezer forint kárt okozott.

Az elkövető a nyomozás során bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, amely után az ügyészség és a gyanúsított egyezséget kötöttek.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülés keretében a megkötött egyezségben foglaltak alapján az elkövetőt 1 év 5 hó végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a bűncselekménnyel szerzett gazdagodást az elkövetőtől vonja el, a vádlottal szemben 1 324 706 forint vagyonelkobzást alkalmazzon.

Amennyiben a bíróság az egyezséget jóváhagyja, az ügyben tárgyalást nem tart, a vádlott kihallgatásán túlmenően mást, így tanúkat sem hallgat ki, más bizonyítást sem vesz fel, az ítéletet az ügyiratok alapján hozza meg, továbbá nincs helye fellebbezésnek a bűnösség megállapítása, a váddal egyezően megállapított tényállás és minősítés, a jóváhagyott egyezség alapján megállapított joghátrányokkal szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT