Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 14. 20:13, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: archívum

Elfogadták Esztergom költségvetését

Elfogadták Esztergom költségvetését

A képviselők rendkívüli ülésen csütörtökön egyhangúlag megszavazták Esztergom idei költségvetését. A főösszeg 15 milliárd 778 millió forint.

A testületi ülés elején Hernádi Ádám polgármester az esztergomi gát építésének pontos dátumairól is beszámolt. – RÉSZLETEK ITT VIDEÓVAL!

Egyhangúlag, valamennyi az ülésen jelen lévő képviselő támogató szavazatával fogadta el a képviselő-testület az idei költségvetését, az önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról szóló rendeletet, valamint az önkormányzat és intézményei közbeszerzési és beszerzési szabályzatot - számolt be a rendkívüli ülés döntéseiről a Városháza Esztergom oldalán.

Kifejtve: döntöttek továbbá a Babits Mihály Színházi és Kulturális Egyesület pályázati támogatásáról, a színházat az Emberi Erőforrások Minisztériuma bruttó 30 millió forint, 100 százalékos finanszírozású, vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzaton keresztül. A február 13-i ülésen Heckel Zoltán és Révfalvi Gergely képviselők egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni.

Megvan az árvízvédelmi gát építésének ütemterv

Hernádi Ádám polgármester a napirendi pontok elfogadása előtt ismertette a képviselő-testülettel, hogy február 3-án aláírták azt a támogatási szerződést, amely alapján elindul a várost bevédő árvízvédelmi gát építésének előkészítése. Ennek köszönhetően megtörténik a szükséges területek megszerzése, valamint a elvégzik a régészeti feltárásokat. A kivitelezésre 2021. március végéig írják majd ki a közbeszerzést, a munkálatok ez utóbbi elbírálását követően, várhatóan 2021 végén kezdődhetnek el.

Elfogadták a 2020-as költségvetést

A képviselő-testület a hatályos jogszabályoknak eleget téve határidőre elfogadta az idei költségvetési rendeletét. Az idei költségvetésben a beruházások összege 4.096.671.194 forint, felújításra 1.207.683.140 forintot, felhalmozási célú támogatásokra 114.809.133 forintot, felhalmozási céltartalékra 757.595.051 forintot tervezett az önkormányzat.

Új vagyonrendeletet fogadott el az önkormányzat

Az ülésen elfogadták az önkormányzat és intézetei közbeszerzési- és beszerzési szabályzatát, valamint megalkották az önkormányzat vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jog gyakorlásáról szóló rendeletet. Utóbbi az önkormányzat tulajdonában álló vagyon teljes körére - nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű vagyonelem, forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó vagyonelem, üzleti vagyon - kiterjed. A rendelet szerint bruttó húszmillió forint forgalmi érték feletti tulajdonjog átruházása vagy a vagyon hasznosítása esetén nyilvános versenytárgyalást kell tartani. Az üzleti vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogokat; az önkormányzatot megillető elővásárlási jogot; a korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak megszerzésével, elidegenítésével, bérleti vagy használati jogának átengedésével kapcsolatos jogokat átruházott hatáskörben bruttó húszmillió forint forgalmi értékhatárig a polgármester gyakorolja.

30 millió forint támogatás a Babits Mihály Színházi és Kulturális Egyesületnek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2019. december 12-i döntésével bruttó 30 millió forint, 100 százalékos finanszírozású, vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzatot. A pályázat célja az Esztergomi Babits Mihály Színház megalapítása és idei produkcióinak támogatása. A támogatási összegből a Babits Kamaraszínház társulata 2020-ban négy bemutatót tervez: William Shakespeare: Hamlet, Ion Luca Caragiale: Zűrzavaros éjszaka, Roland Schimmelpfennig: A hangyák utcája (magyarországi bemutató), és egy „Családi előadás”-t.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT