Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 13. 11:40, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Elkelt a Jónak lenni jó! kampányra felajánlott festmény

Elkelt a Jónak lenni jó! kampányra felajánlott festmény

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat is csatlakozott a közmédia Jónak lenni jó kampányához – a licitre bocsátott Győrfy Klára festmény csütörtökön 200 ezer forintért talált gazdára.

Az összeggel a koraszülöttek mentését támogatják.

A megyei önkormányzat Facebook-oldalán bocsátotta licitre a tatabányai festőművész, Győrfy Klára Téli emlék című festményét. Az aukció szerdán délben zárult, a festményt csütörtökön a legmagasabb összeget, 200 ezer forintot felajánló, a tavalyi liciten is győztes tatabányai LR-Agép Kft. ügyvezetője, Jónás Gábor vehette át a táti Kultúrházban. Az összeg egésze a közmédia alapítványához kerül, akik a koraszülöttek mentésének támogatására fordítják azt.

„A megyei önkormányzat idén is örömmel csatlakozott a jótékonysági kampányhoz. Reméljük, a jó példa ragadós, és a jövőben a megyénkben élők közül is minél többen csatlakoznak hasonló felhívásokhoz, lehetőségeikhez mérten segítő kezet nyújtanak rászoruló embertársaiknak. Köszönjük azoknak, akik hozzájárultak, hogy megyénk ismét hozzátehessen egy kicsit ehhez a nemes kezdeményezéshez” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Aki felajánlásával csatlakozna az adományozókhoz, vasárnapig még megteheti a 13600-as szám hívásával a 04-es melléken, vagy SMS-ben a 13600-as számon a 04-es kód elküldésével, így 500 forinttal támogatható az akció. A Jónak lenni jó idei kedvezményezettje a 30 éve működő, koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítvány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT