Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 17. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Elzárás lett a kocsmai vita vége

Elzárás lett a kocsmai vita vége

Tört zúzott a sárisápi kocsmában, 25 napig rács mögé kerül.

A fiatalkorú férfi vádlottal szemben a Tatabánya Járási Ügyészség 2 rendbeli garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az elkövető ittas állapotban 2017. január 13. napján az esti órákban Sárisápon egy sörözőben ordibált, a pultra ütött, amelynek következtében 4 pohár összetörött. Ezt követően az internetterminált rángatta, annak billentyűzetét összetörte, az egeret a falból kitépte, a mellékhelyiség ajtaját leemelte, a csocsóasztalba belerúgott, eldobott egy széket, majd poharakat és sörösüvegeket dobált, az üzletvezetőt rángatta a kabátjánál fogva. A rongálással okozott kár 17.470,- Ft.

A vádlott 2017. február 5. napján ugyanebben a sárisápi sörözőben szórakozott, a pultos őt nem szolgálta ki a fiatalkorára és a 2017. január 13. napján tanúsított magatartására figyelemmel, ezért a férfi a pultossal vitatkozott, majd egy vendéget lökdösött, a söröző teraszán lévő fapadot rángatta, miközben az üzemeltetőt szidalmazta. A férfit a söröző vendégei kikísérték, ezután a vádlott a bejárat mellett elhelyezett hirdetőtáblát felrúgta, az egyik vendéget hasba rúgta.

Az elkövetőt az elsőfokú bíróság 300 óra közérdekű munka büntetésre, és 200.000,- Ft pénzbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész a fiatalkorú vádlott terhére, súlyosításért, elzárás büntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést.

A másodfokú bíróság ítéletében megállapította, hogy az ügyészi fellebbezés megalapozott, a vádlottal szembeni büntetés súlyosítása szükséges, ezért az elsőfokú ítéletből mellőzte a közérdekű munka büntetésre és a pénzbüntetésre vonatkozó rendelkezéseket, és az elkövetőt 25 nap elzárás büntetésre ítélte.

Az elzárás a szabadságvesztésnél enyhébb büntetési nem, azt büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT