Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 04. 08:51, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Esztergomi vásárlót vert át csúnyán a neten

Esztergomi vásárlót vert át csúnyán a neten

A csaló végül megtérítette a kárt, ezért az ügyészség megszüntette az ügyben indított eljárást.

Az egyik fiatalkorú gyanúsított 2019. november elején internetes közösségi oldalon megvételre hirdette mobiltelefonját, amelyre az esztergomi sértett jelentkezett. A gyanúsított azonban elhatározta, hogy a meghirdetett mobiltelefon helyett egy működésképtelen telefont küld a sértettnek, ezért megkérdezte barátait, van-e valamelyiküknek egy használhatatlan mobiltelefonja. Az egyik barátja felajánlotta erre a célra mobilját, míg másik barátja elkísérte a móri postahivatalba, ahol utánvétes csomagként feladták ezt a használhatatlan telefont – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy a sértett 2019. november 14-én a csomagot az egyik esztergomi postahivatalban átvette, kifizette a postaköltséggel növelt 74 800 forint összegű vételárat, azonban csak hazaérve vette észre, hogy megrendelt mobiltelefon helyett egy értéktelen telefont kapott.

Pár nappal később a móri postahivatalban a gyanúsítottak felvették a 74 800 forintot, melyből az egyik férfi 10 ezer forintot kapott, a többit a hirdetést feladó férfi megtartotta.

A Tatabányai Járási Ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amely alatt az elkövetők közül az egyik az általa kapott 10 ezer forintot, a hirdetést feladó férfi pedig a 65 ezer forintot jóvátételként megfizette a sértettnek, illetve mindhárman bocsánatot kértek tőle.

A büntetőjogi rendelkezések szerint nem büntethető, aki a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetését a vádemelésig beismerte, és közvetítői eljárás keretében a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette – tette hozzá a vádhatóság.

Az elkövetők a bűncselekménnyel a sértettnek okozott sérelmet jóvátették, ezért a Tatabányai Járási Ügyészség az eljárást megszüntette.

Korábbi cikk:

Súlyosbították a súlyosan ittas vezető büntetését

Gyerekek szeme láttára, az utcán verte meg párját az ittas férfi

Körözött férfit fogtak Esztergomban

Gyorsan elkapták a szerszámtolvajt

Több százezer forint értékben lopott a környék településein

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.