Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 28. 10:03, szerda | Helyi
Forrás: mti

Eucharisztikus konferencia Esztergomban több egyház részvételével

Eucharisztikus konferencia Esztergomban több egyház részvételével

Esztergom is kiveszi részét a világeseménynek számító Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusból, a városba egy háromnapos szimpóziumot terveznek 2020-ban az egyházi szereplők.

Három év múlva világesemény helyszíne lesz Esztergom – írtuk 2017-ben.

Az esztergomi Szent Adalbert Központban keddtől csütörtökig tartó esemény a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik előkészítő rendezvénye.

A konferenciát Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg.

A nyitónapon Schőner Alfréd lipótvárosi főrabbi a széder estéről és annak liturgikus kapcsolatáról beszélt, majd Verő Tamás budai főrabbi a zsidó családi liturgia elemei közül az étkezésekhez kapcsolódó asztali áldások, imák jelentőségét emelte ki.

A konferencia második napján előadást tart az eucharisztiáról saját egyháza gyakorlatában az orosz és a román ortodox egyház szakértője, valamint a konstantinápolyi ökumenikus pátriárka küldötte, Makariosz hrisztupoliszi püspök. Felszólal még Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita, valamint Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök és Fekete Károly református püspök.

Az eucharisztia az utolsó vacsorát megjelenítő cselekmény; a katolikusok eucharisztiának nevezik a szentmisén Jézus Krisztus testévé és vérévé átváltoztatott kenyeret és bort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT