Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. December 11. 07:26, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Éveken át árult drogot, súlyosbították a büntetését

Éveken át árult drogot, súlyosbították a büntetését

Három évre súlyosbította másodfokon a bíróság egy helyi díler büntetését a minap. A férfi ismerősei közt terjesztette a drogot, mígnem elfogták Dömösön.

Korábbi cikkek:

Drogbanda hét tagjának hosszabbítják meg a letartóztatását

Sorra kattant a bilincs a dílerek kezén - VIDEÓVAL

Eredményre vezetett az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék három év börtönbüntetésre súlyosította annak a férfinak a büntetését, akinek a bűnösségét kábítószer-kereskedelem bűntettében és kábítószer birtoklás bűntettében mondta ki az elsőfokú bíróság – közölte a vádhatóság közleményében.

A vádirattal egyezően megállapított tényállás szerint a vádlott évek óta rendszeres kábítószer fogyasztó, ezért a kábítószert eleinte a saját fogyasztására szerezte be nagyobb mennyiségben, majd idővel a saját fogyasztása mellett a megszerzett marihuánából először a barátainak adott át, később egyre szélesebb körben az ismerősei körében terjesztette azt. A vádlott a barátaitól eleinte pénzt nem kért a kábítószerért, idővel azonban már ellenérték fejében értékesítette a drogot a beszerzési árán. Az elkövető nyolc fogyasztónak adott át, illetve értékesített marihuanát rendszeresen. A vádlott által megszerzett, értékesített és elfogyasztott kábítószer együttes mennyisége mintegy négyszeresen haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

A vádlott 2018. augusztus 23-án kora délután Dömösön vezette kocsiját. A nyomozó hatóság az autó bal első ülés háttámlájának hátsó tárolózsebéből lefoglalt egy digitális mérleget, amelyet a vádlott a marihuána adagolásához használt. A vádlott a ruházatába rejtve tartott magánál egy műanyag tasakot, amelyben alufóliákba csomagolt kábítószer volt, valamint a lakásán fém dobozban elrejtve tárolt kábítószert, ezeket a nyomozó hatóság ugyancsak lefoglalta.

Az elsőfokú bíróság előkészítő ülésen a vádlottat 2 év 6 börtönbüntetésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélettel szemben az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére súlyosításért, hosszabb tartamú szabadságvesztés és hosszabb tartamú közügyektől eltiltás alkalmazása érdekében.

A Tatabányai Törvényszék az ügyészi fellebbezésről megállapította, hogy az megalapozott, ezért az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetést 3 évre súlyosította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT