Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. November 13. 10:11, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fényes nappal a szomszédok szeme láttára lopott hűtőt

Fényes nappal a szomszédok szeme láttára lopott hűtőt

Lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy tokodaltárói férfival szemben, aki fényes nappal, a szomszédok szeme előtt lopott el egy hűtőt.

A vádlott márciusban egy kétkerekű kézikocsival megjelent egy tokodaltárói, kerítéssel körbekerített háznál azért, hogy a kapuval zárt elülső udvaron lévő, két sértett közös tulajdonában lévő, 12 éves, 20 ezer értékű hűtőt jogtalanul eltulajdonítsa.

A vádlott az utcán tartózkodó szomszédoknak valótlanul azt állította, hogy a tulajdonos megengedte neki azt, hogy elvigye a hűtőt a ház udvaráról - tájékoztatott erről az ügyészség.

Ezt követően a vádlott a bezárt kerítéskaput felemelte, így azt a zsanérokról leemelte, majd bement az udvarra, ahol a sértettek tulajdonát képező hűtőt a magával vitt kézikocsira tette, majd azzal elhagyta az ingatlant, így azt jogtalanul eltulajdonította.
A vádlott a lakóhelyén a garázsában szétszedte a hűtőgépet, annak motorját 1000 forintért eladta ismeretlen személynek, míg a maradék fémhulladékot hulladékátvevő telephelyen adta le.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a büntetett előéletű vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint 20 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT