Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 17. 12:56, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fertőzés megelőzés az esztergomi kórházban – Fejleszt az intézmény

Fertőzés megelőzés az esztergomi kórházban – Fejleszt az intézmény

Javul az esztergomi kórház ellátási színvonala. Közel 146 millió forintból ugyanis betegbiztonsági fejlesztéseket hajt végre az intézmény.

Sikeres pályázott az Vaszary Kolos Kórház az Emberi Erőforrás Operatív Program „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című felhívásra. Már szerződést is kötött az Emberi Erőforrások Minisztériuma EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársággal, mint Támogatóval a Fertőzés megelőzés az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban című projekt megvalósítására.

A projekttel a kórház az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 145,97 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyert.

A fejlesztés célja, hogy az esztergomi kórház fekvőbeteg ellátásainak betegbiztonsággal kapcsolatos technológiai folyamatait fejlessze, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata. Emellett célja az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetése, valamint a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a projekt keretében beszerzendő eszközök és műszerek segítségével.

A fejlesztés már elkezdődött és a tervek szerint jövő szeptember végéig minden része megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT