Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 26. 08:57, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Füstbe ment mindkét Párkányba tervezett hulladékégető ügye - Nem lesz egy sem!

Füstbe ment mindkét Párkányba tervezett hulladékégető ügye - Nem lesz egy sem!

A széleskörű összefogásnak és a régió egyöntetű ellenzésének köszönhetően visszavonta a másik beruházó is a hulladékégető építésének szándékát. Ezzel mindkettő terve füstbe ment.

Februárban először az infoesztergom.hu adta hírül, hogy veszélyes hulladékégető épülhet Párkányban, ami ellen a régió szinte egy emberként tiltakozott. Aláírásgyűjtés, hivatalos, önkormányzati, közösségi tiltakozások közepén aztán egy újabb, párkányi hulladékégető építésének a terve is előkerült. A két üzem közül végül az egyik hamar elbukott. A térség azonban továbbra is együtt aggódott egészségért és a Dunakanyar levegőjéért. Most viszont megnyugodhatunk: visszavonta az eltervezett hulladékégető beruházója az égető megvalósításának szándékát, amit a szlovák környezetvédelmi minisztérium határozatban is rögzített. Mindezt Farkas Iván az Magyar Közösség Pártjának gazdaságpolitikai alelnöke közölte közösségi oldalán.

„Hölgyeim és Uraim! A beruházást ellenző petíciós bizottság nevében közlöm az alábbi rendkívül kedvező hírt: a Párkány város területén eltervezett hulladékégető beruházója, a HC Logistik társaság az állami hatósághoz, a SzK Környezetvédelmi Minisztériumához benyújtott beruházási szándékát 2017. április 4-én keltezett levelében VISSZAVONTA. Az állami hatóság pedig határozatot hozott az eljárás megszüntetéséről. Győzött tehát a józanész! Köszönhetően a széles körű összefogásnak. Köszönet a polgároknak, akik helytálltak, akik aláírásaikkal ellenezték a beruházás megvalósítását. Köszönet az aktivistáknak, akik éjt nappallá téve gyűjtötték a tiltakozó aláírásokat. És köszönet Párkány Város Önkormányzatában helyet foglaló önkormányzati képviselőknek, akik sikerrel küzdöttek meg azokkal szemben, akik nyíltan vagy burkolva támogatták a beruházás megvalósítását. Köszönet továbbá Esztergom Város Önkormányzatának valamint a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzatnak, akik aktív és fontos lépéseket tettek alapvető érdekük, érdekünk megvédéséért. Óriási siker ez Párkány város, Esztergom város és a régiójukban elterülő települések lakossága számára!” – fejtette ki Farkas Iván az MKP gazdaságpolitikai alelnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.