Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 14. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Hagelmayer emlékünnep a Balassa iskolában - FOTÓKKAL

Hagelmayer emlékünnep a Balassa iskolában - FOTÓKKAL

November 11-én fél háromkor kezdődött a több évre visszatekintő Hagelmayer István emlékünnepség Esztergomban a Tatabányai SZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának Hagelmayer-termében.

Az Állami Számvevőszék egykori elnöke az iskola jogelődjében érettségizett 1953-ban, és november 7-én lett volna 84 éves.

A rendezvényre minden évben meghívják a családtagokat, az osztályfőnököt, osztálytársakat valamint az iskola jelenlegi és egykori vezetőségét, tanárait is.

Az ünnepség megkezdéseként Mester Bence 9/C osztályos tanuló köszöntötte a megjelenteket, majd a jelenlevők közösen elénekelték a Himnuszt. Ezt követően felkérte Kondrád Gábor igazgatóhelyettest köszöntő beszédének megtartására.

Kondrád Gábor köszöntötte a jelenlevőket a Tatabányai Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese, Meszes Balázs és az iskola igazgatója, Szepesi Márta nevében is. Elmondta, hogy a rendezvény egészen 2011-ig nyúlik vissza, az iskola centenáriumi ünnepségsorozatáig valamint hogy ez már a 64. osztálytalálkozó. Majd Meszes Balázs sorait tolmácsolta.

Ezt követte a Császár Renáta tanárnő által szervezett műsor, melyet Molnár Bence 9/C osztályos tanuló szavalata nyitott, aki Balassa: Egy katonaének című versét adta elő.

Majd Szendi József, egykori osztálytárs köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a 29 fős osztályból nyolcan élnek még, közülük négy betegség miatt maradt távol, csakúgy, mint az osztályfőnök. Röviden ismertette az ünnepelt pályafutását az egyetem elvégzésétől a Számvevőszék elnöki pozíciójáig, melyről betegsége miatt kényszerült lemondani. Elmondta, hogy az ötvenedik érettségi találkozó óta minden évben találkoznak. Egyben megköszönte az iskola vezetésének és tanári karának az emléktábla állítást és teremavatást valamint az évente megszervezett ünnepséget.

A beszédet a Kék Virág dala követte, Bősz Hanga (12/C) és Sárközi Gyöngyi (11/KK) előadásában.

Majd egy diasorral emlékeztek meg a Számvevőszék egykori első emberéről.

Lőrincz Alex 9/C osztályos diák tanuló szavalata következett, aki Horváth István: Tornyot raktam című művét adta elő. Majd Máté Péter: Azért vannak a jó barátok című dala következett.

Az ünnepi műsor az emléktábla megkoszorúzásával ért véget. Az iskola részéről Kondrád Gábor, a családtagok és az osztálytársak képviseletében Hagelmayer Istvánné és Szendi József helyezték el a koszorúkat, a Szózat elhangzása előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.