Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 20. 10:05, kedd | Helyi
Forrás: ügyészség

Hasba rúgta saját édesanyját egy férfi Csolnokon

Hasba rúgta saját édesanyját egy férfi Csolnokon

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal az előzetes letartóztatásban lévő csolnoki férfival szemben a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, aki az édesanyját bántalmazta.

A férfi tavaly júliusban, a börtönből való szabadulását követően szülei csolnoki családi házába költözött. Az elkövetőnek folyamatosan konfliktusai voltak az édesanyjával, aki nem engedte meg a fiának azt, hogy a barátnője is odaköltözzön. Mindezek ellenére a vádlott tavaly október 4-én a barátnője holmijait tartalmazó csomagokkal hazaérkezett, majd az étkezőbe ment. A széken ülő asszony a csomagokat látva ismételten kijelentette, hogy a barátnő nem költözhet hozzájuk.

A férfi ezen feldühödött, odaugrott a sértetthez, és a jobb lábával, lendületből, nagy erővel megrúgta a hasát. Az asszony a rúgás következtében ráesett az étkezőasztal melletti székre. Az elkövető próbálta megütni a földön fekvő édesanyját, de ezt az apja megakadályozta.

A sértettet másnap reggel a mentők kórházba szállították, ahol az asszony lépét eltávolították. Az elszenvedett lépsérülés a hasüregben történő heveny elvérzés lehetősége miatt közvetetten életveszélyes sérülésnek tekintendő, és szakszerű orvosi ellátás hiányában a sértett halála következhetett volna be.

A férfi az előélete alapján többszörös visszaesőnek minősül, ezért a főügyészség vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

A bántalmazó büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT