Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 21. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ingyen diákbérlet és rendkívül olcsó nyugdíjas bérlet az esztergomi buszokon

Ingyen diákbérlet és rendkívül olcsó nyugdíjas bérlet az esztergomi buszokon

Esztergomi, vagy Esztergomban iskolába járó tanulóknak az önkormányzat döntésének köszönhetően ingyen lesz a buszbérlet szeptembertől. A nyugdíjasoké pedig 500 forintra csökken.

A héten összeült Esztergom képviselő-testülete és a városvezetők sok más mellett arról döntöttek, hogy a Közép-nyugat Magyarországi Központtal (KNYKK) kötött Közszolgáltatási Szerződést új „Tanuló tanévre szóló bérlet” tarifaelemmel egészítik ki 2018. szeptember 1-től, és egyúttal csökkentik a diák- és nyugdíjas bérletek árait.

Sőt esztergomi, illetve esztergomi iskolában nappali tagozatos diákoknak ingyenes lesz a bérlet. Az önkormányzat rendeletben eddig is támogatta a tanulók utazásait, most azonban éppen akkora támogatást szavazott meg a testület, amennyi egy bérlet ára. Így pedig az esztergomi és Esztergomban iskolába járó diákoknak ingyenes lesz a helyi buszos utazás.

A héten elfogadott határozat szerint szeptembertől ráadásul jelentősen csökken a nyugdíjas havi bérletek ára is, amely 2610 forintról 500 forintra változik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT