Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 10. 08:56, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Italozás után kihasználta a helyzetet a feltételesen szabadlábon lévő férfi

Italozás után kihasználta a helyzetet a feltételesen szabadlábon lévő férfi

Vádat emelt az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy ittas állapota miatt alvó sértettől lopta el mobiltelefonját.

A vádlott 2019. június 24-én este Esztergomban, közterületen a sértettel és két ismeretlenül maradt személlyel közösen nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A két ismeretlenül maradt az italozás helyszínét elhagyta, míg az elfogyasztott alkohol hatására a sértett elaludt – közölte az ügyészség közleményében.
Kifejtve, hogy ezt követően az alvó, emiatt védekezésre képtelen sértett pulóverének zsebéből elvette 25 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd távozott.

A vádlott ezt követően a mobiltelefont az esztergomi buszvégállomáson 1500 forintért értékesítette. A mobiltelefont végül az intézkedés során visszakapta a sértett.

A férfi a bűncselekményt lopás bűntettének elkövetése miatt vele szemben kiszabott szabadságvesztésből engedett feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy ha a többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmény vonatkozásában beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság a vádlottal szemben 4 év fegyházbüntetést szabjon ki és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint a korábban kapott feltételes szabadságot szüntesse meg és állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Címkék: feltételes, lopás, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT