Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 11. 07:26, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: MTI

Italozás után szexet ajánlott a nő, két társa pedig támadt és együtt raboltak

Italozás után szexet ajánlott a nő, két társa pedig támadt és együtt raboltak

Csoportosan elkövetett rablás ügyében indítványozta az Esztergomi Járási Ügyészség annak a két férfinak és egy nőnek a letartóztatása határidejének meghosszabbítását, akik korábban két férfit raboltak ki.

Az elkövetők október 8-án egy esztergomi sörözőben ismerkedtek meg a sértettekkel, akiknek a bizalmába férkőztek, észrevették, hogy az egyik sértett nagyobb mennyiségű készpénzt tart magánál – számolt be az ügy részleteiről az ügyészség.

Kifejtve, hogy az elkövetők és a sértettek a sörözőből egy másik bárba mentek át, ahol tovább folytatták az italozást, végül éjfél után elköszöntek és a bárból elindultak. Az elkövetők ekkor elhatározták, hogy megszerzik a sértettek pénzét. A két férfi gyanúsított kissé lemaradt, hogy a sértettek ne vegyék őket észre, mialatt a nő utolérte őket, és szexuális kapcsolatra ajánlkozott.

Két férfi társa színleg számon kérték a sértetteket, hogy miért ölelgették a nőt. Az egyik férfi ököllel többször megütötte az egyik sértettet, a földre rántva is bántalmazta, miközben a nő kivett a sértett nadrágja zsebéből 200 ezer forintot. A földre rántott sértett a másik zsebében tárolt 93 ezer forintját kivette és a szájába tette, hogy ezzel megakadályozza annak elvételét, de a nő megpróbálta kitépni a pénzt. Ezután a nő is bántalmazta a földön lévő sértettet.

Közben a másik férfi gyanúsított a másik sértettet a földre nyomta, lefogta és nadrágja zsebéből kivette a 340 ezer forint értékű mobiltelefonját és eltette.
Az ügyészség indítványára a bíróság a három elkövető letartóztatását október 11-én elrendelte, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítását arra figyelemmel, hogy a kényszerintézkedés törvényes feltételei változatlanul fennállnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT