Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 03. 12:15, kedd | Helyi
Forrás: mti

Jó páran harcba szállnak a polgármesteri posztért Pilismaróton

Jó páran harcba szállnak a polgármesteri posztért Pilismaróton

Vasárnap polgármestert és képviselő-testületet választ Pilismarót, mert a falu vezetése egy kavicsbánya megnyitása elleni tiltakozást látva augusztus elején lemondott.

Balázs Márta, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta, a polgármesteri posztért kilenc független jelölt indul, a lemondott polgármester nincs köztük.

Polgármester jelöltek ITT!

A hat képviselő-testületi helyre 18 jelölt közül választhat az 1738 szavazásra jogosult lakos. A jelöltek közül egy ember a Munkáspárt képviseletében indul, a többiek függetlenek.

Képviselő-jelöltek ITT!

A faluban a Duna-parti lakóházak szomszédságában, 122 hektáron külszíni sóderbányát akart nyitni egy vállalkozás. A lakók népszavazási kezdeményezést nyújtottak be, hogy megállítsák a szerintük környezetkárosító beruházást. A feltett kérdés hitelesítését a helyi választási bizottság azzal az indokkal tagadta meg, hogy a megfogalmazás nem egyértelmű, eldöntése településrendezési szakértelmet igényel a válaszadóktól.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal augusztus végén visszavonta a tervezett kavics- és homokbánya környezetvédelmi engedélyét, arra hivatkozva, hogy a tervezett bányanyitás nincs összhangban a község szabályozási tervében és a helyi építési szabályzatban rögzített előírásokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT