Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 13. 11:50, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMÖH

Jónak lenni jó – elkelt az esztergomi festő műve

Jónak lenni jó – elkelt az esztergomi festő műve

A megyei önkormányzat ajánlotta fel az esztergomi festőművész, Kollár György festményét, ami 300 ezer forintért kelt el csütörtökön. Az új tulajdonos át is vette az alkotást Tatabányán a Megyeházán.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat is csatlakozott a közmédia jótékonysági kampányához – az aukcióra bocsátott esztergomi festő, Kollár György festménye csütörtökön 300 ezer forintért talált gazdára. Az összeggel a cukorbeteg gyermekek és fiatalokat segítését, táboroztatását támogatják.

A megyei önkormányzat Facebook-oldalán bocsátotta licitre az esztergomi festőművész, Kollár György Zalakomári gázkitörés című festményét, amelyre számtalan felajánlás érkezett az elmúlt héten. Az aukció szerdán éjfélkor zárult, a festményt csütörtökön a legmagasabb összeget, 300 ezer forintot ajánló tatabányai LR-Agép Kft. ügyvezetője, Jónás Gábor vehette át a Megyeháza épületében. Az összeg egésze a közmédia alapítványához kerül, az összegyűlt adományokkal együtt az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek támogatására és táboroztatásuk segítésére fordítják.

„A megyei önkormányzat célja az akcióval, hogy példát mutatva arra sarkallja a megyei szervezeteket, a jövőben minél többen csatlakozzanak hasonló kezdeményezésekhez. Köszönjük azoknak, akik részt vettek az árverésen és hozzájárultak, hogy megyénk is hozzátehessen egy kicsit ehhez a nemes célhoz, a gyerekek támogatásához” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A festmény új tulajdonosa, Jónás Gábor ügyvezető hangsúlyozta, a cég korábban is jótékonykodott, ezúttal a megyei önkormányzat adta a hiteles hátteret a kezdeményezéshez. Hozzátette, az összeg jó helyre került, a kép a megyében marad – tatabányai irodájuk falát díszíti majd.

Aki felajánlásával csatlakozni szeretne az adományozókhoz, vasárnapig még megteheti – éjjel-nappal tárcsázható a 13 630-as adományvonal. December 16-án, a kampány utolsó napján pedig egész napos műsorfolyammal készül a közmédia, amelyben akár Lionel Messi dedikált mezére is licitálhatnak az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT