Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 30. 11:54, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jóvátételt fizetett az elütött motorosnak - FOTÓK

Jóvátételt fizetett az elütött motorosnak - FOTÓK

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben az ügyészség tevékeny megbánás miatt szüntette meg az eljárást azzal a nővel szemben, aki jóvátételként 450 ezer forintot fizetett az elütött motorosnak.

A nő 2019. július 12-én reggel Esztergomban kocsival egy kereszteződésben balra szándékozott kanyarodni, ezért ott megállt. Ezt követően manőverét balra, alacsony sebességgel megkezdte. A sofőr a kanyarodásakor nem biztosított elsőbbséget a jobbról érkező, védett úton közlekedő motoros számára, aki észlelte az elé kanyarodó kocsit, az ütközés elkerülése érdekében balra kormányzott, de ennek ellenére az autó jobb hátsó ajtajának ütközött.

A balesetben a motorosnak eltört a jobb bokája – közölte az ügyészség.

A Tatabányai Járási Ügyészség az elkövetővel szemben a büntetőeljárást felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. A közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek 450 ezer forint jóvátételt fizetett, amely után az ügyészség az eljárást megszüntette.

A büntetőjogi rendelkezések szerint a tevékeny megbánás, így az a magatartás, amely szerint az elkövető a sértett által elfogadott módon és mértékben a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette, büntethetőséget megszüntető ok a közlekedési vétség, vagy a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűntett elkövetése esetén, ha az elkövető a vádemelésig beismerte a bűncselekmény elkövetését – tette hozzá a vádhatóság.

Fotók: ügyészség

Korábbi cikkek:

Két baleset is történt a térségben

Kedden a 1119-es úton halálos baleset történt - Részletek ITT!

Címkék: baleset, jóvátétel, motor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.