Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 22. 08:11, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jövőre kezdődhet a strand milliárdos felújítása

Jövőre kezdődhet a strand milliárdos felújítása

A Szent István strandfürdő felújításának több részletéről és ütemezéséről is döntöttek Esztergom képviselői a minap.

Mára már teljesen egyértelmű, hogy a 100 éves fedett uszoda és a majdnem száz éves nagymedence, valamint a kiszolgáló egységek felújítása elkerülhetetlen. A nagymedence hidraulikája például rossz, kialakítása nem is a mai igénynek megfelelő. Ráadásul vízforgató berendezés is szükséges, teljes gépészettel.

A tervek készítésekor nyilvánvalóvá vált, hogy a kivitelezés első lépcsőjének kalkulált bekerülési összege érdemben nem szorítható le bruttó 1 milliárd forint alá.

Az első ütemben a több mint 700 négyzetméter alapterületű gépészeti tér besüllyesztése valósul majd meg a talajvízszint alá, speciális technológiával. Ebben a gépészeti térben kap helyet majd a meglévő medencék és a gépészeti térre építendő 1 méter vízmagasságú gyermek tanmedence vízforgató gépészete.

A második és harmadik ütemben fűtések, keringtetések és egyéb gépészeti egységek lesznek telepítve. A gépészeti tér elhelyezéséhez elbontják a jelenlegi pénztárat – öltöző és vizesblokk épületcsoportot, melyeket konténeres felállásban más helyen ideiglenesen kapnak majd helyet ebben a fázisban. Egyúttal ebben az ütemben támasztják majd meg a szakemberek a fedett uszoda végfalait.

A kormány „A Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térség meghatározásáról, valamint a térségben megvalósítandó egyes fejlesztésekről” című határozatának köszönhetően a „Szent István műemlékfürdő fejlesztése” címen 5 milliárd forintot nevesít, melyből az önkormányzat jövőre kezdi meg a beruházást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT