Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 24. 07:22, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotó: police.hu

Kellemetlen ébresztőt követően a betörők után futott

Kellemetlen ébresztőt követően a betörők után futott

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a két férfinek a letartóztatását, akik betörtek egy esztergomi házba, miközben aludt annak tulajdonosa.

Április 16-án éjjel megjelent a két férfi kocsival az esztergomi sértett lakóházánál. Az egyikük a behatolás előtt 22 óra 45 perckor felhívta telefonon a tulajdonost, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően másikuk átugrott a kerítésen, majd a nála lévő szerszámokkal ajtókat próbált feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot viszont felfeszített, amin keresztül bejutott a házba - számolt be az esetről a megyei főügyészség.

Az elkövető a lakásban a szekrényekben kutatott ahonnan négy informatikai eszközt, telefonokat, karórákat, iratokat és készpénzt vett magához összesen 500 ezer forintot meg nem haladó értékben.

Ezt követően a házba behatoló elkövető a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, azért hogy a sértettől készpénzt tulajdonítson el, ekkor azonban a sértett felébredt, aminek a hatására a gyanúsított kimenekült a házból. A sértett a gyanúsított után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte. Ezt követően a tettenért betörő arra igyekezett rávenni a tulajdonost, hogy ne szóljon a rendőrségnek és megígérte, hogy az eltulajdonított tárgyakat visszahozza. Később a gyanúsítottak együtt visszaadták az ellopott tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést.

Az ügyészség megállapította, hogy bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélye mindkét gyanúsítottal szemben fennáll, ezért indítványozta a letartóztatás elrendelését.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és az elkövetők letartóztatását egy hónap időtartamra, 2019. május 18-ig elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT