Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 16. 11:23, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kevesebb létszámmal, hatékonyabban működik majd a hivatal

Kevesebb létszámmal, hatékonyabban működik majd a hivatal

A jelenlegi 136 fő helyett a jövőben 104 fővel működik majd az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal – erről döntött többek között a képviselő-testület a január 16-i, rendkívüli ülésén – olvasható a város oldalán.

Az ülésen Cserép János és Révfalvi Gergely egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni.

A képviselő-testület megtárgyalta és a Fidesz-frakció, valamint Bádi Gábor és Vargáné Drevenka Györgyi szavazatával elfogadta a hivatal működését szabályozó Szervezeti és Működési Szabályzat módosítását.

A meghozott döntésnek megfelelően a jövőben kisebb létszámú, hatékonyabban szervezett apparátus dolgozik majd az esztergomi városházán, valamint a hivatalhoz tartozó dömösi kirendeltségen.

Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal jelenlegi létszáma 136 fő, hat osztályvezetővel és tizenegy csoportvezetővel. Az új, költséghatékonyabb struktúrában a hat osztályvezető munkáját hat osztályvezető-helyettes segítené, miközben jelentősen csökkenne a hivatal dolgozóinak létszáma is.
Jelenleg 13 álláshely betöltetlen, ezeket a testület a mostani döntésével megszüntette, ezen kívül további 10 státuszt szüntetnek meg.

A Zöld-Út Esztergom Kft.-hez a hivatal karbantartási és portaszolgálati feladatai kiszervezik, így további 5 fő munkavállaló a Kft-nél dolgozik tovább.

A fővárosi és megyei kormányhivatalok működésének egyszerűsítése érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2019. évi CX. törvény értelmében a jegyző építéshatósági feladatait 2020. március elsejétől a fővárosi és megyei kormányhivatalok veszik át, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatala 4 építéshatósági státuszt vesz át a hivataltól.

Ezek alapján az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalban összesen 104 munkavállaló dolgozna, beleértve a dömösi kirendeltségen dolgozó 6 alkalmazottat is.

Hernádi Ádám polgármester kiemelte, az intézkedéssel olyan felépítés jön létre, amelyben kevesebb a döntési szint. A szervezet átláthatóbb, költséghatékonyabb és gyorsabb döntéshozatalra képes.

Az átalakítás előtt a hasonló lakosságszámú települések polgármesteri hivatalainak létszámát és szervezeti felépítését megvizsgálva kiderült, hogy a városháza feladatait kisebb létszámmal is meg lehet oldani - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT