Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 03. 08:19, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kiderült, hogy mi okozta a lábatlani társasház tüzét - Vádat emeltek!

Kiderült, hogy mi okozta a lábatlani társasház tüzét - Vádat emeltek!

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki gondatlanságból társasházi tüzet okozott Lábatlanon tavaly februárban. Az ügyészség közleményéből kiderült, hogy egy gyertyát hagyott égve a padláson.

A tűzesetről ITT! írtunk! - 19 lakónak kellett elhagynia otthonát

Gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy férfival szemben, aki egy lábatlani társasház padlásterében gyertyát gyújtott, majd azt magára hagyta, emiatt a ház tetőszerkezete leégett, az oltás következtében több mint ötmillió forint értékű kár keletkezett – közölte az ügyészség közleményében.

Kifejtve, hogy a férfi a lábatlani társasház egyik lakásában annak tulajdonosa engedélyével, valamint a ház padlásterében a lakók tudomásával gyakran tartózkodott, személyes tárgyait itt helyezte el. A férfi 2019. február 6-án az éjszakát a padlástérben töltötte, itt gyertyával világított, melyet nem oltott el, amikor február 7-én 6 óra körül elment az épületből. A padlástérben hagyott égő gyertya lángja átterjedt a közelében tárolt éghető tárgyakra és a tetőszerkezet faanyagára. A padlástér és az ott található tárgyak, köztük az egyik lakó által kiteregetett ruhák a füst és hő hatására károsodtak. Sérült a tető palaszerkezete, lécszerkezete és a tetőtartó fa gerendaszerkezet is, valamint az elektromos hálózat gerincvezetéke. A tűz oltása következtében a felső lakások beáztak, a hő hatására és az oltás következtében a társasházban több mint 5,2 millió forint kár keletkezett, melyet a társasház biztosítója megtérített – részletezte a vádhatóság.

A padlástérben tárolt éghető anyagok begyulladása és tökéletlen elégése során keletkezett füstgázok belobbanásával a tűzoltóság beavatkozásának hiányában a tűz akadálytalanul terjedt volna tovább a tetőszerkezet valamennyi részére, illetve valamennyi lakásra.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai járásbíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT