Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 20. 13:19, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Talicskával hurcolta el lopott cuccokat

Talicskával hurcolta el lopott cuccokat

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott. Mint kiderült, Esztergomban is betört egy házba.

A 33 éves nyergesújfalui férfi 2018. április 22-ét követő napokban egy nyergesújfalui horgászházba tört be, onnan 60 ezer forint értékben lopott létrát, fűkaszát, vízforgatót, aggregátort, díszhajót, szobrot, szerszámokat. Ide 2020. január végén is visszatért, ajtó-és ablak befeszítésével hatolt be, és 20 ezer forint értékű gáztűzhelyet vitt el - közölte az ügyészség.

A gyanúsított 2020. január 10-ét megelőző napokban egy nyergesújfalui hétvégi házba tört be és onnan 25 ezer forint értékben vitt el lakásfelszerelési tárgyakat.

A férfi 2020. január 25. és február 3. között egy nyergesújfalui horgászház ajtaját is befeszítette, és onnan szerszámokat, televíziót, légpuskát, horgászbotokat és más ingó dolgokat vitt el mintegy 270 ezer forint értékben.

A férfival szemben van már nyomozás folyamatban amiatt, hogy 2015. október 27-ét követően egy esztergomi ingatlanba is behatolt, és onnan 164 ezer forint értékben lopott konyhai gépeket.

A gyanúsított a nyergesújfalui bűnesetek helyszínére talicskával járt, a lopott tárgyakat ezzel vitte el a helyszínről.

H. G.-t február 17-én hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi nyomozók lopás vétség, lopás vétség kísérlet és két rendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók az eltulajdonított értékek egy részét megtalálták, és a napokban visszaadják azokat tulajdonosaiknak.

H. G.-t a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezésére az ügyészség indítványozta letartóztatását, amit a bíróság csütörtökön elrendelt.

A ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra, március 20-ig elrendelte.

Kapcsolódó témák:

Ütötte-vágta, rúgta és foljtogatta a nőt, a kiskutyát meg falhoz vágta

Újabb utcákban akarnak kutyákat megölni Dorogon

Felhívják az esztergomi kutyatartók figyelmét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT