Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 10. 20:27, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kitette a szórakozóhelyről a megfáradt férfit, majd ököllel ütötte

Kitette a szórakozóhelyről a megfáradt férfit, majd ököllel ütötte

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki az egyik esztergomi szórakozóhelyen az alvó vendéget felébresztette, majd sérülést okozva bántalmazta.

A férfi gyakori vendége az esztergomi szórakozóhelynek, és ilyen alkalmakkor nem hivatalosan ügyel a rendre. A vádlott 2019. június 10-én hajnali 3 órakor odament szórakozóhely egyik foteljában alvó sértetthez, keltegette őt, és felszólította arra, hogy hagyja el a helyiséget. A férfi nem ellenkezett, felállt, hogy kimenjen, a vádlott ennek ellenére a ruháját megragadva rángatta. Emiatt a sértett passzívan ellenállt, ezért a vádlott őt a földre rántotta, majd kis-közepes erővel ököllel megütötte az arcán, amitől az orra vérezni kezdett – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy az önjelölt biztonsági őr a férfit a véres ruhájánál fogva hanyatt fekve a földön kihúzta a szórakozóhely előtti járdára. A sértett felült, erre a vádlott odalépett hozzá, mire a földön ülő védekezésül megragadta a vádlott lábát, mert azt hitte bántani akarja. Ettől a földre esett a bántalmazó is. Ekkor az utcán tartózkodók egymástól szétválasztották őket. A vádlott ezt követően ismét odament a járdán hanyatt fekvő sértetthez, ököllel az arcán legalább három alkalommal megütötte.

A férfi arca megsérült, az orrnyerge megduzzadt, azon ujjbegynyi horzsolás keletkezett, az orrtáji zúzódás gyógytartama 8 napon belüli. A sértett magánindítványát a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta előterjeszteni.

A vádlott egy sokak által látogatott szórakozóhelyen illetve az épület előtt, az utcán tanúsított a társadalmi együttélési szabályokkal nyíltan szembe helyezkedő, agresszív magatartást.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT