Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Augusztus 01. 11:22, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Lássuk a medvét! – Rengeteg színház táborban és fesztiválon

Lássuk a medvét!  – Rengeteg színház táborban és fesztiválon

Augusztus 4. és 19. között első alkalommal rendezzük meg a Rengeteg Színház tábort és fesztivált a szovátai Sándor János villában a Babits Mihály Kamaraszínház és egyesülete. Mottó: Lássuk a medvét!

Címlapfotón: Sörgyári capriccio - Részlet

A színház és a Babits Mihály Színházi és Kulturális Egyesület által szervezett tábor és fesztivál a nyári időszakban kíván határokon átívelő kulturális közösséget teremteni Erdély és Esztergom között. Az ötlet Esztergom kulturális pezsgésében született, egy az Egyesült Államokból Székelyföldre hazatelepülő lelkes régi nemesi família támogatásával, akik a helyszínnel támogatják a rendezvény létrejöttét.

A színházi tábor augusztus 4-én kezdődik kolozsvári színművész hallgatók és pályakezdő alkotók részvételével. A tábor célja egy helyspecifikus előadás létrehozása Játék a villában címmel, Kaj Ádám rendezésében. A színházi táborral párhuzamosan délutánonként a helyi fiatalok – köztük a Szent József Gyermekotthon lakói – vehetnénk részt színjátszó foglalkozáson. A foglalkozásokon született jelenetet, illetve az ősbemutatót augusztus 17-én 20 órától tartjuk a villában és a hozzá tartozó kertben.

Fotón: Jelenetek egy házasságból - részlet

A rendezvénysorozat másik pillére, a Rengeteg Színház Fesztivál augusztus 10-én startol el, és augusztus 17-én, az alkotó- és diáktábor bemutatóival zárul. A fesztivál első három napján kertmozival (Meseautó; Macskafogó; Csinibaba) várja a társulat az érdeklődőket, augusztus 13. és 16. között pedig a Babits Mihály Kamaraszínház előadásait (Hruscsov pincére voltam; Jelenetek egy házasságból; Jónás könyve, Török Sophie előadásban; Sörgyári capriccio) láthatja a szovátai közönség.

A Rengeteg Színház Szováta és Esztergom támogatásával valósul meg. A rendezvénysorozat fővédnökei: Fülöp László Zsolt, Szováta polgármestere és Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere. A tábor szakmai védnöke Bodolay Géza DLA Jászai-díjas, érdemes művész rendező, az OSZMI igazgatója.

A programokról, illetve a különleges helyszínről további információ a www.rengeteg.com oldalon olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT