Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 12. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba menetrend szerint június 4-én 4 óra 1 perckor induló vonatra. A pályaudvaron az 58 éves budapesti vádlott megszólította a 83 éves sértettet, majd sörrel kínálta. A közös sörözést követően a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le. A sértett a vonat elindulását követően elaludt, amelyet a vádlott arra használt fel, hogy 4 óra 22 perc körüli időben átkutassa a sértett csomagját, és abból elvett egy parfümöt, a sértett bal nadrágzsebében lévő pénztárcájából pedig elvett 20 ezer forintot és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően egy megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke: 267 640 forint, a kár nem térült meg - közölte az ügyészség.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT