Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 31. 08:19, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Letartóztatásban marad a 13 éves késelő lány

Letartóztatásban marad a 13 éves késelő lány

A megyei főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság meghosszabbította a letartóztatását annak a 13 éves lánynak, aki 2019. december 29-én az esztergomi lánynevelőben hátba szúrta 15 éves iskolatársát.

Korábbi cikk:

Újabb részletek a leánynevelőben történt késelésről

A 13 éves gyanúsított 2019. december 29-én 17 óra 30 perc körül az esztergomi leáynevelőben előzmény nélkül egy alkalommal, egy 11 és fél centi pengehosszúságú késsel a jobb lapocka alatti részen hátba szúrta iskolatársát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi gyermekpszichiáter szakértő elsődleges véleménye szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással és beszámítási képességgel, így az általa elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt büntethető - közölte az ügyészség.

A gyanúsított ezt a bűncselekményt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén más személyt jogellenesen befolyásolna.

A főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további három hónappal, 2020. április 30-ig történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés és a jogellenes befolyásolás veszélye, ezen túlmenően a büntetőeljárás lefolytatása vele szemben továbbra sem ütközik akadályba.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az indítványnak helyt adott és az indítványban foglaltak szerint meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

További bűnügyi hírek:

Elítéltek egy esztergomi pedofilt, aki már ült nemi erőszakért

Gyilkossággal fenyegetőzött egy visszaeső erőszakos férfi

Egy rakás droggal bukott le a visszaeső férfi, mégis házi őrizetbe került

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT