Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. December 05. 04:35, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztrációk: pixabay

Letartóztatták az esztergomi szállodát is átverő nőt

Letartóztatták az esztergomi szállodát is átverő nőt

Kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás során indítványozta az esztergomi ügyészség egy olaszországi lakóhellyel rendelkező nő letartóztatását.

Az esztergomi rendőrök a minap hallgatták ki - Részletek ITT!

A gyanú szerint nyolc hotelnek okozott kárt azzal, hogy a szállás költségeit nem fizette ki, az nem is állt szándékában, két további esetben bár a szállodákba bejelentkezett, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították – közölte az ügyészség.

Az indítvány szerint a nő gyanúsított január és május között internetes úton, különböző e-mail címekről országszerte rendszeresen foglalt szállásokat, majd a szálláshelyeken minden esetben álnevet, valótlan lakcímeket és valótlan elérhetőségeket használva jelentkezett be, a szállásadókat, illetőleg a szállásadó alkalmazottait megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szálláshelyek szolgáltatásait, majd a szállásokról fizetés nélkül távozott. Az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal kitöltötte és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157 240 forint, egy zebegényi hotelnek 55 540, egy egri panziónak 148 ezer, egy miskolci hotelnek 173 100 forint, egy nyíregyházi szálláshelynek 142 578, egy szolnoki hotelnek 247 250, egy hódmezővásárhelyi hotelnek 113 540, egy székesfehérvári hotelnek 114 360 forint kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben április 15-én foglalt szobát. A szállás elfoglalása érdekében itt is álnéven bejelentő lapot töltött ki, melyek valós adatainak nem feleltek meg. A foglalás szerint 5 éjszakát töltött volna a hotelben, melynek költségét a szálloda recepciósa – belső szabályzatuknak megfelelően – előre kért kifizetni, azonban ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy nincs nála annyi pénz és a fizetésre másnap reggelig haladékot kért. Ennek során a szálloda recepciósa közölte vele, hogy erre nincs lehetősége, mire a gyanúsított arra hivatkozva, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához, távozott a hotelből, de oda már nem tért vissza.

A gyanúsított rögtön egy másik nagykanizsai hotelbe jelentkezett be 6 éjszakára szóló foglalásra hivatkozva, itt is valótlan személyes adatokat adott meg. Az előző hotel személyzetének jelzése alapján a valótlan adatokkal bejelentkezés tényét megállapították, ezért igényét elutasították.

A gyanúsított az ügyvédjén keresztül megüzente a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás elrendelését, mert megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, továbbá a gyanúsított az egyik bűncselekmény miatti gyanúsítotti kihallgatását követően követett el újabb bűncselekményt – tette hozzá az ügyészség.

Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája december 4-én ülést tartott, ezen a gyanúsítottat meghallgatta.

A gyanúsított meghallgatása alapján a bíróság a letartóztatást az ügyészi indítványnak megfelelően 2020. január 4-ig elrendelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.