Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 16. 08:05, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Marhára átverte a sárisápi gazdát egy csalónő

Marhára átverte a sárisápi gazdát egy csalónő

Közel másfél milliós értékben követett el csalást a nő. Vádat emelt az esztergomi ügyészség ellene.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és csalás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy sárbogárdi nővel szemben, aki úgy vásárolt három szarvasmarhát és egy vágótehenet, hogy a vételárat nem fizette ki, és az nem is állt szándékában - közölte a megyei főügyészség közleményében.

A sárisápi sértett interneten hirdette eladásra meg a szarvasmarháit, erre egy ismeretlen férfi jelentkezett, és a vádlott vásárlási szándékát közölte, a sértettel a vádlott lakcímét és tenyésztési kódját közölte. Ezt követően az asszony megbízásából 2018. november 16-án a két férfi három szarvasmarhát, majd 2018. november 23-án egy vágótehenet szállított el Sárisápról. Az elszállított állatok két személyé volt.

A három szarvasmarha értéke 1.065.600 forint, a vágótehén értéke: 328.500 forint.

A megkötött szerződés szerint a vádlottnak az állatok elszállítását követően 8 napon belül átutalással kellett volna kifizetni a vételárat, ezt azonban elmulasztotta, a sértetteket különféle kifogásokkal hitegette, majd elérhetetlenné vált.

A nőnek 2018. novemberében nem volt állandó munkahelye, nem rendelkezett az állatok megvásárláshoz szükséges készpénzzel, több, mint 10 milliós forint tartozást halmozott fel, erre figyelemmel már a szerződéskötéskor sem állt szándékában a vételár megfizetése.

A vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, az eljárás során az egyik sértettnek 30 ezer forintot átutalt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével, halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, továbbá a sértettek által bejelentett polgári jogi igényeknek adjon helyt, ennek részeként kötelezze, hogy kártérítésként fizessen az az egyik sértettnek 1.038.900 forintot, a másik sértettnek 355.200 forintot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT