Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 21. 04:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Más elmentett jelszavával és bankkártya-adataival próbált csalni

Más elmentett jelszavával és bankkártya-adataival próbált csalni

Kétrendbeli, jogosulatlan megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádlott 2019. március 16-án Budapesten vásárolt meg egy használt laptopot annak tulajdonosától, aki a laptopról nem törölte a korábbi internetes vásárlásai során a saját és élettársa bankkártyájának adatait – közölte az ügyészség.

A vádlott a laptopon lévő adatok felhasználásával esztergomi lakóhelyén 2019. március 17-én regisztrált egy külföldi cég oldalán, amelynek díját a laptopon fellelt adatok felhasználásával egyenlítette ki úgy, hogy a sértett elmentett jelszavával jogosulatlanul belépett a fizetési felületre, majd a bankkártya adatok felhasználásával a fizetést teljesítette.

A vádlott ezt követően 2019. március 21-én belépett a sértett regisztrált fiókjába, és onnan 5217 forintért megrendelt egy okosórát, amelynek ellenértékét a sértett élettársa bankkártyájának adatait felhasználva fizetett ki.

A sértett visszaélést jelzett a két fizetési felületet kezelő szerv felé, így a tranzakciókat törölték, így végül nem keletkezett kára.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT