Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 28. 09:03, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció:pixabay

Még a börtönből is többeket átvert a visszaeső csaló

Még a börtönből is többeket átvert a visszaeső csaló

Tízrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a tatabányai ügyészség azzal a férfival szemben, aki a börtönben töltött szabadságvesztése idején, a zárkából telefonon verte át a sértetteket.

A férfi 2018. március elseje és 2018. október 10. között büntetés-végrehajtási intézetben töltötte vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kiszabott szabadságvesztését, miközben egy zárkatársa által a hozzátartozókkal történő kapcsolattartásra szánt telefonba ismeretlen módon megszerzett SIM kártyát helyezett be, majd véletlenszerű hívásokat indítva felvette a kapcsolatot a sértettekkel – közölte az ügyészség.

A vádlott magát egy távközlési cég munkatársának adta ki és azt állította, hogy a sértettek különböző pénzösszegeket nyertek, de nyereményük átvételét megelőzően szükséges, hogy a sértettek egy meghatározott összeget utaljanak át a vádlott által megadott bankszámlaszámra és az átutalást követően a sértettek ezen összeget a nyereménnyel kiegészítve vissza fogják kapni.

A vádlott így egy sértetnek 375 ezer forint, két átvertnek egyenként 225 ezer forint, egy sértettnek 190 ezer forint, három másiknak egyenként 150 ezer forint, két további sértettnek 90 ezer forint, illetve 75 ezer kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év végrehajtandó fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 150 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint állapítsa meg, hogy a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra és kötelezze a vádlottat, hogy kilenc sértettnek fizessen kártérítést – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikk:

Megkapta büntetését a Nyergesen tomboló és rongáló férfi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT