Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 28. 08:16, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Meg akarta öletni férjét egy nő és annak szeretője térségünkben

Meg akarta öletni férjét egy nő és annak szeretője térségünkben

A két elkövetővel szemben emberölés előkészületének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség, sőt a nővel az ügyészség egyezséget kötött és felfüggesztett börtönbüntetést kap.

A nő 2018 augusztusában egy ismert közösségi oldal társkereső csoportjában ismerkedett meg a férfival. A asszony ekkor együtt élt férjével, a sértettel és két közös gyerekükkel egy Komárom-Esztergom megyei településen – közölte az ügyészség közleményében. Azt azonban a vádhatóság nem árulta el, hogy térségünk melyik településén.

Az ügyészség arra viszont kitért, hogy a vádlottak között kezdetben baráti kapcsolat alakult ki, amiből rövid időn belül szeretői viszony lett. 2018 december elején a nő azt mondta a férfinak, hogy másképpen nem tudnak együtt lenni, csak akkor, ha a férjét megölik.

A nő felhívására a férfi 2018. december 10. és 2018. december 15. között megkereste munkatársának unokatestvérét és megbízta azzal, hogy 300 ezer forint összegért intézze el azt, hogy a sértettet öljék meg. A nő előlegként 60 ezer forintot adott át a végrehajtóknak.

A férfi az emberölést végrehajtóknak megadta a sértett megöléséhez szükséges információkat is, a lakcímét, azt, hogy milyen rendszámú autókat, milyen telefonszámot használ. Ezen túlmenően a sértett ingatlanáról és a területről videófelvételt készített, úgynevezett terepszemlét tartott. A bűncselekmény elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette – tette hozzá a vádhatóság.

A nővel az ügyészség egyezséget kötött a bűnösség beismeréséről. Az előkészítő ülés keretében a megkötött egyezség alapján a bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélheti.

A férfival szemben – aki már a nyomozás során beismerő vallomást tett – az ügyészség arra tett indítványt, hogy ha a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen is beismeri, úgy őt a bíróság 1 év 6 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.