Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. December 08. 13:59, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Megyénk büszkeségei – Esztergomiakat is kitüntettek

Megyénk büszkeségei – Esztergomiakat is kitüntettek

Többek közt az esztergomi Horváth István és Maráz Zsuzsanna is elismerést vehetett át pénteken a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj és a Vályi Díj átadóján a Szent Adalbert Központban.

December 7-én, pénteken az esztergomi Szent Adalbert Központban közösségünk kimagasló szakmai munkát nyújtó tagjai vehettek át elismerést. A Nemzetiségi és Értéktár Nappal egybekötött rendezvényen átadták a megyei közgyűlés kitüntető címeit, a Komárom-Esztergom Megyéért, a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat és a Vályi Díjat is.

A Himnusz közös eléneklése után házigazdaként Romanek Etelka polgármester köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd Völner Pál, államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke tolmácsolta ünnepi gondolatait. A közgyűlés elnöke kiemelte, megyénk folyamatosan fejlődik, az élet szinte minden területén kiemelkedő eredményeket ér el.

„Mindenkinek jól esik egy elismerő kézfogás, egy díj, ami azt jelképezi, hogy az a közösség, melynek tagja, észreveszi az általa nyújtott teljesítményt. Mai díjazottjaink méltó emberi tulajdonságaikkal, eredményeikkel példaként szolgálnak egy közösségnek, egy egész megyének” - mondta.

A gálán rajtuk kívül köszöntőt mondott és díjat adott át Czunyiné Bertalan Judit és Bencsik János országgyűlési képviselő is, valamint a díjazottakkal együtt ünnepeltek az együttműködő gazdasági érdekképviseleti szervezetek képviselői, a megyei közgyűlés és számos település képviselője, polgármestere is.

Az ünnepi beszédeket követően az ünnepség folytatásában a megyei közgyűlés által alapított díjak átadására került sor. Az idén összesen 15-en vehettek át elismerést - a közgyűlés ezúttal is olyan személyeket és csoportokat részesített kitüntetésben, akik tevékenységük során kiemelkedő szakmai munkát végeztek és maradandó értéket alkottak. A gála ünnepi műsorát Rózsár Brigitta és az Esztergomi Malom Művészeti Műhely biztosították. Az ünnepséget a díjak kiosztása után egy baráti hangulatú állófogadás zárta.

DÍJAZOTTAK:
Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2008-ban alapította a „Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója, Polgárőre, Rendőre, Katasztrófavédelmi dolgozója, Vám-és Pénzügyőre” kitüntető címeket a megye területén példaértékű szakmai teljesítményt nyújtó személyek munkájának elismerésére.

Komárom-Esztergom Megye Polgárőre – 2018
Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke

Komárom-Esztergom Megye Rendőre - 2018
Málnás Zsolt rendőr alezredes

1996-tól teljesít hivatásos szolgálatot, 2001-től vezeti a Dorogi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályát, ellátja a kapitányságvezető-helyettesi feladatokat. Vezetői feladatait folyamatosan magas szinten végzi, szakmai tudása, felkészültsége és rátermettsége alapján meghatározó tagja a kapitányságnak. Irányítása alatt a rendészeti osztály teljesítmény-mutatói folyamatosan emelkedtek, a megye kapitányságai közül 2017-ben a legjobb eredményeket érte el.

Dr. Forrai Zsolt

Komárom-Esztergom Megye Vám- és Pénzügyőre - 2018
Petrov Mónika pénzügyőr főtörzsőrmester

Komárom-Esztergom Megye Mentődolgozója - 2018
Pénzes Krisztina, állomásvezető mentőtiszt

Komárom-Esztergom Megye Tűzoltója- 2018
Nyitrai Sándor, Nagyigmánd Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság korábbi parancsnoka

Komárom-Esztergom Megye Sportjáért - 2018
OMS Tata Vívó SE női párbajtőr csapat

Komárom-Esztergom Megye Fogyatékkal Élők Sportjáért – 2018
Balogh Zsolt sportoló, az első magyar válogatott látássérült sí versenyző

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2011-ben alapította a „Vályi István Díjat” az Esztergom-Budapest Főegyházmegye romapasztorációval foglakozó segédpüspökének kezdeményezésére a hátrányos helyzetű cigány gyermekekkel, diákokkal és felnőttekkel foglalkozó pedagógusok, továbbá az oktatás, nevelés és közösségszervezés területén tevékenykedők elismerésére.

Vályi István Díj
Pintér Péter pedagógus, a Tatabányai Füzes Utcai Általános Iskola igazgatója

Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése 2001-ben „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat” alapított azon személyek, csoportok elismerésére, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak, vagy tartósan átlag feletti eredményes szakmai munkát végeztek.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj-ban részesült:
Dr. Bánky Balázs, a Szent Borbála Kórház osztályvezető főorvosa
Petrikné Molnár Erika, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat pályázati és fejlesztési tanácsadó munkatársa

Geracsek Alfréd Károlyné, a kecskédi óvoda korábbi vezetője

A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 1992-ben alapította a Komárom-Esztergom Megyéért díjat olyan személyek és csoportok munkásságának elismerésére, akik a megye életében munkásságukkal, életművűkkel maradandó értéket alkottak.

Komárom-Esztergom Megyéért Díj-ban részesült:
Bábolna Nemzeti Ménesbirtok

Fotó: Magyar Kurír

Dr. Horváth István
Középkoros régész- és középiskolai történelem tanári szakon szerzett diplomát. Az esztergomi Balassa Bálint Múzeumban helyezkedett el, ahol régész muzeológusként dolgozott. 1979-ben jelent meg eddigi legjelentősebb tudományos munkája, amelyet H. Kelemen Mártával és Torma Istvánnal együtt írtak: "Esztergom és a dorogi járás régészeti topográfiája" címmel, amelyet 1981-ben Akadémiai Díjban részesítettek. A Magyar Nemzeti Múzeum megbízásából a nagymarosi vízi erőművel kapcsolatos, Visegrád és Esztergom térségében folytatott régészeti feltárások egyik szervezője, irányítója és ásatás-vezetője volt. A Vármúzeum felépítéséig az esztergomi vár királyi-, érseki palotájának régészeti kutatását vezette. Egészen a közelmúltig a Balassa Múzeum igazgatója. 1994-2004-ig a Komárom-Esztergom Megyei Múzeumok igazgatója volt, valamint három cikluson keresztül a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés tagja. Több jelentős elismerésben részesült: Móra Ferenc és Rómer Flóris emlékérem, Schönvisner István díj Esztergom Város díszpolgári cím 2013-ban a Balassa Bálint Múzeum címzetes igazgatójaként a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetését vehette át.

Fotó: Sparthan photography club

Maráz Zsuzsanna, ultrafutó
Maráz Zsuzsanna 2009 októberétől az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület tagja. 30 évesen kezdett el futni hobbi szinten egészségmegőrzés céljából, majd 40 évesen, 2011-ben lefutotta első maratonját, a következő évtől ultrafutóként is hihetetlen eredményeket ért el. Háromszor teljesítette a Spartathlont, a hagyományosan Görögországban, Athén és Spárta között megrendezett 246 kilométeres távot, melyet 2018-ban megnyert. 2018-tól a magyar 24 órás ultrafutó válogatott tagja. Nem csak eredményes futó, de a futóművek által szervezett számos versenyen is dolgozott önkéntesként. Hobbija, szenvedélye, vallása és tanítója a futás, feladatának tekinti az egészséges életmód hirdetését. Futásával, kitartásával, teljesítményével sok-sok embert motivál, sokaknak szolgál példaképül. A Hospice Alapítvány jótékony futója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT