Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 09. 12:07, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Nem fizetett gyerektartást, ráadásul többször is fenyegetőzött, elítélték

Nem fizetett gyerektartást, ráadásul többször is fenyegetőzött, elítélték

Tartási kötelezettség elmulasztása miatt indult ügyben az ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben jogerősen 100 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

A vádirat szerint a bíróság arra kötelezte a férfit, hogy az anyánál elhelyezett közös gyermekük tartására előre esedékesen, minden hónap 12-ig havi 30 ezer forint gyermektartásdíjat fizessen meg.

A férfi 2020. április – július között, majd 2020. szeptemberre, 2020. novemberre és decemberre összesen 130 ezer forint elmaradt tartásdíjat önhibájából nem fizetett meg a jogosultnak – közölte az ügyészség.

Ezt megelőzően ugyanezt a férfit folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádemelése alapján az Esztergomi Járásbíróság elsőfokon meghozott határozatával 8 hó végrehajtandó börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, mert többször bántalmazással fenyegette meg volt élettársát, egyik alkalommal ezt a gyermekjóléti szolgálat esetkonferenciáján tette.

A vádirat szerint a férfi és a nő sértett élettársak voltak, kapcsolatukból 2017-ben fiúgyermek született, az élettársi kapcsolat 2018 decemberében megszakadt, és a bíróság a gyermeket az anyánál helyezte el. A felek között a kapcsolattartás miatt folyamatosan vita volt, amelyet súlyosbított, hogy a sértett új társat talált, akit a gyermekkel együtt gyakran látogatott annak lakásán.

A vádlott féltékenységből 2020. évben messenger alkalmazáson keresztül több alkalommal, 2020. júliusban három alkalommal is bántalmazással fenyegette meg a dorogi sértettet. A láthatás szabályozása céljából 2020. augusztus 13-án esetkonferencia megtartására került sor a gyermekjóléti szolgálat közreműködésével. A férfi az esetkonferencián, félelemkeltés céljából megöléssel fenyegette meg volt élettársát és annak családját - részletezte a vádhatóság közleményében.

A férfit mostjogerősen 100 óra közérdekű munkára ítélte a bíróság.

Korábbi cikkek:

Sorozatban szegte meg a szabályokat az esztergomi motoros

Bennrekedt az üzletben a tolvaj - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.