Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 11. 09:12, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ok nélkül ütött-rúgott a többször is elítélt garázda Dorogon

Ok nélkül ütött-rúgott a többször is elítélt garázda Dorogon

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt nyújtott be az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot egy pilisvörösvári férfival szemben, aki az egyik dorogi buszmegállóban támadt és bántalmazott egy másik férfit.

A vádlott 2019. április 19-én 13 óra 15 perc körül az egyik dorogi buszmegállóban várakozott. A sértett férfi elment a vádlott előtt, aki minden ok nélkül támadóan lépett fel vele szemben. A vádlott támadóan felemelte a sértett felé a kezét, mire sértett a lábával egy rúgó mozdulatot tett, hogy távol tartsa magától a vádlottat. A vádlott ekkor több alkalommal a sértett felé ütött, akit egy alkalommal a fején eltalált, miközben a sértett folyamatosan hátrált. A vádlott ezt követően is sértett felé ütött, akit a földre rántott, majd itt három alkalommal megrúgott. A vádlottat a járókelők fékezték meg. A sértettnek a vádlott cselekménye következtében a szája felrepedt, bal könyökén és jobb térdén hámsérüléseket szenvedett el, amely sérülések 8 napon belül gyógyultak – közölte az ügyészség közleményében.

A vádlott férfi büntetett előéletű, őt a bíróság 2018-ban csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt 10 hó börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette, valamint a bíróság 2019-ben súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság őt 10 hónap fogház fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint a felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását rendelje el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT