Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 31. 05:01, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Online készítik fel a horgászokat a vizsgákra - VIDEÓ

Online készítik fel a horgászokat a vizsgákra - VIDEÓ

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) horgászvizsgára felkészítő előadást készített, mivel a járványhelyzet miatt szünetelnek a horgásztanfolyamok.

Tilos horgászni és kirándulni a Kerek-tónál- Részletek ITT!

A közel egy órás videóban Osvald Zsolt, a szervezet ügyvezetője mondja el a vizsga előtti ismertetőt. Az anyagot akár többször is megnézhetik a horgászok, így készülhetnek alaposabban a vizsgára. A videó az alábbi linken lesz elérhető hétfőn 18 órától: https://www.facebook.com/kemhesz/. Az anyag megtekintését már vizsgával rendelkezőknek is ajánlják tudásuk felfrissítésére.


A közeljövőben élő bejelentkezéseket is terveznek oldalukon, ahol a leendő vizsgázók és a tudásukat felfrissítésre vágyók feltehetik kérdéseiket és arra azonnal választ is kaphatnak.

A KEMHESZ 58 tagegyesületének többsége határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését és tagjaiknak azt ajánlják, ha megyénk Duna szakaszain és a még üzemelő horgászvíz területeken való horgászat mellett döntenek a járványveszély alatt, minél körültekintőbben járjanak el. Tömegközlekedést ne használjanak, barátok, kisebb társaságok ne induljanak együtt horgászni.

A megváltozott jogrend alapján viszont a horgászhelyeken a családtagnak nem minősülők 5 méteres távolságot tartsanak egymástól, kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit! Ellenkező esetben a halőr a horgászatot sikertelen felszólítás után megszüntetheti.

A KEMHESZ azt ajánlja, hogy a 65 év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.