Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 17. 09:11, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Parkolás miatt ütött ököllel a lábatlani pincesoron

Parkolás miatt ütött ököllel a lábatlani pincesoron

Súlyos testi sértés miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki azért támadt rá a sértettre, mert az a pincéje előtti útszakaszon várakozott a járművével.

A sértett férfi 2019. március 2-án 7 óra körül a Lábatlanon a Papréti pincesoron kocsival disznóvágásra ment az ismerőséhez. Az utcában a sértett az ismerőse pincéjét nem tudta megközelíteni, mert a pince előtt egy másik jármű várakozott, annak vezetője intett a sértettnek, hogy néhány perc múlva eláll a kocsival, ezért sértett a saját autójával félrehúzódott az úton – közölte az ügyészség.

A vádlott kocsival ekkor érkezett meg az ezen az úton lévő saját hétvégi házához és kérdőre vonta sértettet, hogy miért éppen az ő telke előtt parkol.

A vádlott és az autó mellett álló sértett közötti szóváltás közben a vádlott agresszíven közeledett sértetthez, aki érezte, hogy tettlegességre fog sor kerülni, ezért levette a szemüvegét. Ezután a vádlott egy alkalommal sértett felé rúgott, amely rúgás nem találta el a sértettet, majd ököllel legalább egy alkalommal kis-közepes erővel arcon ütötte, aki emiatt a földre került.

A sértettnek az ütés következtében homloktáji és orrtáji sérülése keletkezett, amelyek gyógytartama külön-külön és összességében és 8 napon belüli, azonban a támadott testtájék és az erőbehatás mértékének figyelembevételével a bántalmazás módja alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló, arccsont, orrcsont törésével járó sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlottat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje, valamint kötelezze az eljárás során felmerült 33 233 forint bűnügyi költség megfizetésére - tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikk:

Egy mobil miatt megverte és fel akarta gyújtani ismerősét

Kocsit rugdosott Tokodon

Unokázós csalók próbálkoznak a térségünkben!

Több mint egy évig lopta a gázt egy nyergesi férfi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.