Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 31. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Robbanásveszélyt hárítottak el - Kitüntettek három esztergomi tűzoltót

Robbanásveszélyt hárítottak el - Kitüntettek három esztergomi tűzoltót

Hősies helytállásáért vehetett át elismerést több tűzoltó is július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Rajtuk kívül kerek születésnapjukat ünneplőket is köszöntöttek.

Az elismeréseket és az ajándéktárgyakat Góra Zoltán vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az arra érdemeseknek a főigazgatóság vezetői és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók jelenlétében – közölte a katasztrófavédelem.

Hozzátéve, hogy Június 17-én tűz ütött ki egy családi ház garázsában Kertvárosban. Mire a város hivatásos tűzoltóegysége a helyszínre ért, a garázsban tárolt háztartási felszerelések, gépek, bútorok, ruhák teljes terjedelemben égtek, a tűz betört a konyha, illetve a fürdőszoba ablakán a családi házba, valamint átterjedt a szomszédba is, a garázs melletti ház tetőszerkezetére.

A rajból hárman önként jelentkeztek, hogy az égő épületből kivisznek három, közvetlen hőhatásnak kitett propánbutángáz-palackot. Ezzel sikerült megelőzni, hogy a palackok felhevüljenek, felrobbanjanak. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató kiemelkedő teljesítményéért Hősies Helytállásért elismerésben részesítette Morva Dániel törzszászlóst, az esztergomi hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét, Magyarovics Bence őrmestert, beosztott tűzoltót, illetve Szakály Ádám őrmestert, beosztott tűzoltót.

Az elismerések, ajándéktárgyak átadását követően Góra Zoltán valamennyi érintettnek gratulált, közülük is kiemelte azokat a kollégákat, akik szolgálati időben, vagy azon kívül kiemelkedő helytállásukkal mutatnak példát a katasztrófavédelem teljes állományának. A tábornok a nyugállományba vonuló kollégának megköszönte munkáját és tartalmasan eltöltött nyugdíjas esztendőket kívánt. A születésnaposokhoz fordulva a főigazgató mindenkinek jó egészséget és boldog születésnapot kívánt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.