Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Szeptember 25. 07:58, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Sport jegyében az olimpiai bajnok Hídünnep

Sport jegyében az olimpiai bajnok Hídünnep

A Mária Valéria híd tizenegy évvel ezelőtti újjáépítését ünnepli Esztergom és Párkány a hétvégén. A programok közt a hagyományos Hídfutás várja egyebek közt az érdeklődőket.

Minden év szeptember utolsó hétvégéjén ünnepli Mária Valéria hidat illetve annak újjáépítését Esztergom és Párkány. Az alkalomból pedig idén Esztergom már tizenkettedszer rendezi meg a Hídünnepet, az eredeti, 1895-ben átadott híd avatásának napján. Az esemény ünnepélyes megnyitóval pénteken délelőtt 10 órakor kezdődik a Vármúzeum Lovagtermében, ahol a városvezetés mellett a testvérvárosi delegációk és magyar olimpikonok, így többek közt a Londoni Olimpia aranyérmese, az Esztergomi Kajak-kenu SE sportolója, Kökény Roland is jelen lesz.

Szombaton 9-től a Ferences pályán tenisz, 15 órától a Rugby Club Hotelben pedig petanque verseny és bemutató zajlik, közben pedig a hagyományos Hídfutás 13 órakor rajtol el a Széchenyi térről. A nyári fesztiválhangulatot idéző ünnepen a meteorológusok szerint napos, meleg idő lesz, így a kellemes időjárásban vehetnek részt a különböző programokon az érdeklődők.

Így 16 órától a Szentgyörgymezői Olvasókörben az újbor tiszteletére rendezendő szüreti ünnepségen is, vagy a vasárnap 11 órától a Pézsa Tibor sportcsarnokban lezajló országos felnőtt kick-box bajnokság küzdelmein. Vasárnap ráadásul még egy futóverseny, az Esztergom Félmaratonon is megmérettethetik magukat az amatőr és profi futók, 10,5 és 21 kilométeren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.