Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 14. 08:37, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Szétrágta az áruvédelmi eszközt és úgy lopta el a telefont - VIDEÓVAL

Lopás miatt emelt vádat az ügyészség azzal a fiúval szemben, aki a mobiltelefont a dobozából úgy vette ki, hogy az áruvédelmi etikettet szétrágta, ezután a telefont zsebébe rejtve fizetés nélkül távozott az üzletből.

A vádirat szerint a 2020. július 2-án a fiú az esztergomi műszaki üzletben úgy lopott el egy darab 29 999 forint értékű mobiltelefont, hogy az áru védelmére szolgáló, a dobozon lévő úgynevezett póketikettet előbb a fogával szétrágta. Ezután a dobozból a telefont kivette, a dobozt az áruvédelmi eszközzel együtt az üzlet területén hagyta, a telefont pedig zsebre tette – közölte az ügyészség.

A fiú az üzletből fizetés nélkül távozott, ezután észrevette, hogy a biztonsági őr őt figyeli, ezért a telefont az áruház üzletsorán lévő lottózó asztalára letette, majd távozott onnan. Az áruház biztonsági őrei a fiút megállították és az esztergomi rendőrök kiérkezéséig visszatartották, a telefonkészüléket pedig visszavették.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a vádemeléskor már nagykorú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetésre ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Szemtanúk jelentkezését várják az esztergomi rendőrök

Sokadszori ittas vezetés miatt újra börtönbe mehet

Kővel dobálta a mozgó kocsikat - FOTÓK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT