Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 14. 05:01, csütörtök | Helyi
Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Szoftverhiba miatt korlátozások az esztergomi vasútvonalon

Szoftverhiba miatt korlátozások az esztergomi vasútvonalon

A biztosítóberendezés szoftverhibája miatt korlátozásokat vezetett be csütörtöktől a MÁV a Kelenföld-Székesfehérvár vonalon és a Budapest-Esztergom vasútvonal Óbuda-Piliscsaba szakaszán

- közölte a Mávinform csütörtök este az MTI-vel. A szoftver beszállítója haladéktalanul elkezdte a hibás program kijavítását, de az - a szükséges hatósági eljárásokkal együtt - akár több hétig is eltarthat.

A vasúti- és közúti forgalom biztonsága érdekében életbe léptetett korlátozások miatt a két vasútvonalon megnövekedhet a vonatok menetideje, egyes sorompóknál torlódások alakulhatnak ki a közutakon - hívták fel a figyelmet.

A vasúttársaság az átmeneti helyzetet vasúti forgalomszervezési intézkedésekkel oldja meg, a Kelenföld-Székesfehérvár szakaszon azonban hat sorompónál a fénysorompók fehér villogását kikapcsolták, ott jelzőőrök irányítják a közúti forgalmat a vonatok közlekedése idején.

A MÁV folyamatosan figyelemmel kíséri a forgalom alakulását, az intézkedések következményeit és egy hét múlva részletesen is megvizsgálja azokat, szükség esetén pedig módosítja a rendelkezéseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT