Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 12. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Trükközni próbált a kamionos – Vádat emelnek ellene

Trükközni próbált a kamionos – Vádat emelnek ellene

Pénzbüntetésre ítélhetik azt a Lábatlanról induló kamionost, aki hamisan igazolta a vezetési és pihenőidőt, ráadásul más nevére szóló járművezető-kártyát használt.

Hamis magánokirat felhasználása vétsége miatt és közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Komáromi Járási Ügyészség egy sofőrrel szemben, aki a teherkocsi digitális menetíró készülékébe más nevére szóló járművezető-kártyát helyezett be, majd a vezetési-és pihenőidejét ellenőrző pénzügyőröknek hamis tevékenységigazoló lapot adott át – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a nemzetközi árufuvarozást végző cég sofőrjeként dolgozó férfi a lábatlani telephelyről indulás előtt május 21-én az általa vezetett teherkocsi digitális menetíró készülékébe a saját nevére szóló gépjárművezetői kártyája helyett jogtalanul behelyezett egy más nevére kiállított kártyát.

A vádlott az általa vezetett járműszerelvénnyel az 1-es számú főút almásfűzitői területén közlekedett, amikor pénzügyőrök a vezetési és pihenőidejét ellenőrizték.
Az ellenőrzés során a vádlott a menetíró készülékkel tevékenységigazoló lapot nyomtatott ki, majd azt átadta a pénzügyőröknek, akik már a helyszínen megállapították, hogy a tevékenységigazoló lap hamis adatokat tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottal szemben a Komáromi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT